ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (30)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αθήνα σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ημέρα της Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19:00 στο ΡΠΕΚ (διεύθυνση: Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15231, τηλ.: 210 6778389, 210 6722802)

Πρόγραμμα:

- Συναυλία "Άριες και ρομάντσες Ρώσων συνθετών" με τη συμμετοχή των Αποφοίτων Ελληνικών Ωδείων (πρόγραμμα)

- Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας "Οι Λαοί της Ρωσίας", στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα των νικητών και των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας "Η πιο όμορφη χώρα" του Ρωσικού Γεωγραφικού Συλλόγου

- Μπουφές

Είσοδος ελεύθερη

07062019 Concert GR

Από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2019 στο νησί της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Τέχνης “Θησαυροί της Ελλάδας”, το οποίο διοργανώνεται από την Ακαδημία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Νομού Δωδεκανήσου.

Το φεστιβάλ αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, την αμοιβαία επιρροή των πολιτισμών και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μουσικά, χορευτικά, θεατρικά καλλιτεχνικά παιδικά και επαγγελματικά συγκροτήματα από τη Ρωσία, την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες υποψηφιοτήτων: χορογραφία, φωνητικά, θέατρο, μουσική εκτέλεση, θέατρο μόδας, εκπαιδευτικός κύκλος ανοιχτών εργαστηρίων, σεμινάρια, εργαστήρια σε διάφορους τομείς τέχνης.

Οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες όπως: "Επαγγελματίας", "Μαθητευόμενος", "Ερασιτέχνης". Στη κατηγορία "Επαγγελματίας" δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές, καλλιτέχνες, υπάλληλοι πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαγγελματίες καλλιτέχνες. Η Κατηγορία "Μαθητευόμενος" απευθύνεται στα παιδικά και εφηβικά συγκροτήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια με επίκαιρα θέματα, εργαστήρια κατευθύνσεων, ανοιχτά μαθήματα για τους δασκάλους των συμμετεχόντων. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε master classes, καθώς και να παραδώσουν δικό τους master class, μοιράζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες με τους συναδέλφους τους.

Οι διαγωνισμοί και οι συναυλίες του φεστιβάλ θα διοργανωθούν στους ιστορικούς χώρους της μοναδικής Παλιάς πόλης στο Παλάτι των Μεγάλων Διδασκάλων, στο Μεσαιωνικό Θέατρο Rhodon Open Theater και στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Η διαμονή και διατροφή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο 5 αστέρων Rodos Palace Hotel.

Οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ θα λάβουν διπλώματα και οι εκπαιδευτικοί πιστοποιητικά παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα με ξεναγήσεις, διασκέδαση, πολιτιστικές βραδιές αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτιστικού χώρου, δημιουργικής φιλίας, ανταλλαγής εμπειριών, απόκτησης νέων γνώσεων, εντυπώσεων και συναισθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.academfest.com.

 

qas3 qas1

D828056 800 333

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας προσκαλεί στη συναυλία "Τα τραγούδια της Αγάπης" του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσίας Ολέγκ Πογκούντιν, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο ΡΠΕΚ στις 24 Μαΐου και ώρα 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν είναι Σοβιετικός και Ρώσος τραγουδιστής (τενόρος), ερμηνευτής ρομάντσων. Έλαβε τον τίτλο του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2015. Η καριέρα του Ολέγκ Πογκούντιν ξεκίνησε από την παιδική ηλικία, όταν έγινε σολίστ της παιδικής χορωδίας του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Λένινγκραντ. Το πρώτο του άλμπουμ "Το αστέρι της Αγάπης" κυκλοφόρησε το 1990 και αμέσως έγινε δημοφιλές. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από είκοσι δίσκους, το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει περισσότερα από 500 τραγούδια και ρομάντσα σε 15 γλώσσες. Ο Πογκούντιν κάνει πολλές εμφανίσεις, δίνοντας πάνω από 70 συναυλίες το χρόνο. Ο καλλιτέχνης έχει ετοιμάσει περισσότερα από 20 συναυλιακά προγράμματα, τόσο μονογραφικά, αφιερωμένα στα έργα του Τσαϊκόφσκι, Βερτίνσκι, Οκουτζάβα, γαλλικό chanson και ιταλικό τραγούδι, όσο και τις συναυλίες-παραστάσεις "Ο τραγικός τενόρος της εποχής" και "Ο Αργυρός αιώνας", στις οποίες δεν είναι μόνο ερμηνευτής, αλλά και σεναριογράφος. Ο καλλιτέχνης με μεγάλη επιτυχία δίνει παραστάσεις στις πιο διάσημες αίθουσες της Ρωσίας, όπως στο Παλάτι του Κρεμλίνου, στο Διεθνή Οίκο Μουσικής της Μόσχας, στην Αίθουσα Στύλων, καθώς και στη Μεγάλη αίθουσα συναυλιών Οκτιάμπρσκι.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρωσικό ρομάντσο: από κλασικό (Glinka, Tchaikovsky, Rachmaninov) σε σύγχρονο ρεπερτόριο. "Το ρωσικό ρομάντσο είναι μοναδικό, διότι είναι απαραίτητο τόσο για τον ρωσικό όσο και για τον παγκόσμιο πολιτισμό, απευθύνεται στην ουσία των ανθρώπινων σκέψεων, συναισθημάτων, εμπειριών, στην ουσία της ζωής, το πιο σημαντικό πράγμα. Πρόκειται για έναν απλό, ειλικρινή, συναισθηματικό, διάλογο μεταξύ ενός ατόμου με τον άλλον. Η κληρονομιά αυτού του είδους μουσικής αποδείχθηκε απίστευτος πλούτος - η δυνατότητα αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αναβίωσης της αγάπης της ανθρώπινης ψυχής", είπε ο καλλιτέχνης. Το ρεπερτόριο του Ολέγκ Πογκούντιν περιελαμβάνει τα ρομάντσα που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια σχεδόν 100 χρονών, από το πρώτο μισό του δέκατου ένατου αιώνα έως τα μέσα του εικοστού αιώνα. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα σύνολο κειμένων και μελωδιών, είναι η κοινή μας μνήμη, κοινά δάκρυα, κοινή αγάπη.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν είναι νικητής πολλών επαγγελματικών βραβείων, μέλος του Συμβουλίου Πολιτισμού υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μέλος κριτικής επιτροπής του Πανρωσικού Διαγωνισμού "Blue Bird", όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πογκούντιν είναι ο τραγουδιστής, τον οποίο όλοι περιμένουν να συναντήσουν!

2005 Pogudin

 

Το Συμβούλιο νεολαίας του Συντονιστικού συμβουλίου ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους νέους συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και τους Έλληνες φοιτητές που μαθαίνουν ρωσικά και ενδιαφέρονται για τον ρωσικό πολιτισμό, στο Δεύτερο νεανικό φόρουμ που θα διεξαχθεί στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο προγράμμα περιλαμβάνονται εμφανίσεις του προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, του προέδρου του ομίλου συμπατριωτών της Μόσχας, ανταλλαγή εντυπώσεων και συμμετοχικής εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών και της ρωσσόφωνης νεολαίας στα ρωσικά προγράμματα νεολαίας 2018, η παρουσίαση "Εθελοντές της νίκης", ανταλλαγή εντυπώσεων και συμμετοχικής εμπειρίας μεταξύ της ελληνικής και ρωσσόφωνης νεολαίας σχετικά με τη διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Νίκης, σύνοψη του έργου του Συμβουλίου νεολαίας το 2018 και η προετοιμασία έργων για το 2019, συναυλία.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης: Ροστισλάβ Παρομοβ, Αναστασία Ονισιακ, Μαρία-Χριστίνα Παλαιολόγου.

Το Πρώτο νεανικό φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου 2018 και μάζεψε περίπου 100 συμμετοχές. Μπορείτε να δείτε μια αναφορά απο το φόρουμ στο παρακάτω λινκ: https://goo.gl/Wkh7af

DSC 0499 

DSC 0618 DSCF1880

IMG 9365

 

Το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών να συμμετάσχουν στο επιστημονικό-εκπαιδευτικό προγράμμα “Θέλω να γίνω κοσμοναύτης!” την Ημέρα Κοσμοναυτικής Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 10:00.

Το προγράμμα διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα:
- τα εγκαίνια της έκθεσης-αφιέρωμα στην ρωσική κοσμοναυτική και στη διαδικασία προετοιμασίας για την πτηση στο διάστημα,
- ξενάγηση στο Μουσείο μετεωριτών με τη μοναδική συλλογη,
- παρουσίαση,
- προβολή ντοκυμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο των κοσμοναυτών στο διάστημα,
- παιχνίδι ερωτήσεων,
- διαγωνισμός ζωγραφικών “Η πρώτη πτήση στο διάστημα” (οι ζωγραφιές θα πρέπει να είναι έτοιμες και να αποσταλούν στην ηλ.διευθ. του μουσείου, τα πρωτότυπα θα πρέπει να τα φέρετε μαζί σας),
- γλυκά κεράσματα για τους συμμετέχοντες.

Γλώσσα προγράμματος - ελληνικά.

Για τις πιο ενεργές συμμετοχές θα δοθούν αναμνηστικά σουβενίρ και αληθινοί μετεωρίτες.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος!

Οι αιτήσεις γίνονται αποστέλλονται στην ηλ. διευθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία με τους διοργανωτές του προγράμματος: Λιουντμίλα Θεοδωσίδου, τηλ. 6942478658, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Αγ.Ελευθέριος - Πατήσια, τηλ. 210 2011543, www.meteoritemuseum.gr 

12.04 uroki

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας καλεί να επισκεφθείτε την φωτογραφική έκθεση "Η Κριμαία σήμερα", που διοργανώνεται από την περιφερειακή δημόσια οργάνωση "Πρόσωπο με πρόσωπο: Προώθηση του διαλόγου μεταξύ θρησκείας και πολιτισμού".

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 στο ΡΠΕΚ μέχρι τις 29 Μαρτίου (Σάββατο και Κυριακή - αργίες).

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου, στην ομορφιά και τη μοναδικότητά της, την καθημερινότητα και τις γιορτές των κατοίκων της.

Τα λόγια του επιμελητή Ραφαήλ Φάινμπεργκ για την έκθεση: "Κύριος στόχος της έκθεσης είναι να δείξει αντικειμενικά τη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου, όχι όμως μόνο την ομορφιά και τη μοναδικότητά της αλλά κυρίως τον Άνθρωπο. Αυτός αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης, καθώς και το έργο του και η ξεκούραση, η καθημερινότητα και οι γιορτές των κατοίκων της Κριμαίας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κριμαία ζουν ειρηνικά και αρμονικά άνθρωποι διαφορετικών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών: χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ιουδαίοι, Τατάροι της Κριμαίας, ρώσοι, ουκρανοί, έλληνες και διάφοροι άλλοι. Η γνωριμία με αυτούς όχι μόνο θα επεκτείνει τους ορίζοντες του επισκέπτη αλλά θα τονίσει παράλληλα και το γεγονός ότι η Κριμαία είναι μια περιοχή αρμονίας και γαλήνης".

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από φωτογράφους από τη Μόσχα και την Κριμαία το 2015-2016. Οι λήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις και χωριά της Δημοκρατίας της Κριμαίας: Συμφερόπολη και Σεβαστόπολη, Ευπατορία, Κερτς, Γιάλτα, Μπακτσίσαραϊ, Κοκτεμπελ, Σουντάκ, Μπαλακλαβα.

Είσοδος ελεύθερη.

1503 Exh GR

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντιτσεστβο στην Ελλάδα) ανακοινώνει την επιλογή νεαρών αθλητών συμπατριωτών που διαμένουν μόνιμα στη Ελλάδα για την εθνική ομάδα για τη συμμετοχή στους V Παγκόσμιους Αγώνες νέων συμπατριωτών, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 31 Μαΐου έως τις 06 Ιουνίου στην πόλη Χαντιμανσία της Ρωσίας.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ροσσοτρουντνιτσεστβο αποτελεί συνδιοργανωτή των Παγκοσμίων Αγώνων μαζί με το Υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας, το Υπουργείο παιδείας και επιστήμης της Ρωσίας, του Τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Αυτόνομου θύλακα της Χαντίας-Μανσίας – Γιουγκρά, του Πανρωσικού ομίλου σχολικού αθλητισμού.

Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες νέων συμπατριωτών πραγματοποιήθηκαν στο Σότσι το 2015 με τη συμμετοχή 529 παιδιών συμπατριωτών από 32 χώρες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Το 2016 στους II Αγώνες συγκεντρώθηκαν νεαροί αθλητές από 45 χώρες. Το 2017 το Σότσι έδωσε τη σκυτάλη στο Καζάν – όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 νέοι συμπατριώτες από 48 χώρες. Η γεωγραφική συμμετοχή στους Αγώνες επεκτείνεται κάθε χρόνο, προσελκύοντας την προσοχή όλο και μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων από όλες τις γωνιές του κόσμου. Το 2018 στο Καζάν κατέφτασαν εκπρόσωποι 61 χωρών.

Το 2019 η εθνική ομάδα της Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από νεαρούς αθλητές στα παρακάτω είδη αθλημάτων:
- σκάκι (3 αγόρια και 1 κορίτσι γεννημένοι το 2004 και νεότεροι),
- κολύμβηση (2 αγόρια και 2 κορίτσια γεννημένα το 2004-2006),
- ρυθμική γυμναστική (2 κορίτσια γεννημένα το 2004-2006).

Η σύνθεση της εθνικής ομάδας περιλαμβάνει επίσης και έναν ενήλικα που συνοδεύει.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους Αγώνες είναι η γνώση της ρωσικής γλώσσας.

Ημέρα άφιξης στη Μόσχα – 30 Μαΐου, ημέρα αναχώρησης από τη Μόσχα – 07 Ιουνίου.

Τα έξοδα του ταξιδιού από την Αθήνα μέχρι τη Μόσχα και η επιστροφή, η ασφάλεια και η έκδοση βίζας (όπου χρειάζεται) – καλύπτονται από την αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνιτσεστβο στην Ελλάδα.

Τα έξοδα μεταφοράς Μόσχα – Χαντιμανσία – Μόσχα, η διατροφή καθώς και η διαμονή στη Χαντιμανσία καλύπτονται από τους διοργανωτές των Παγκοσμίων Αγώνων.

Τα έξοδα προετοιμασίας / απόκτησης φόρμας – καλύπτονται από τους συμμετέχοντες της εθνικής ομάδας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διοργανωτών όλα τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να έχουν μία αθλητική και τελετουργική στολή με το όνομα της χώρας.

Το στάδιο επιλογής στο σκάκι για όλους τους ενδιαφερόμενους έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Μαρτίου (η ώρα δεν έχει καθοριστεί) στη λέσχη "Άσπρος πύργος" στον Ασπρόπυργο στη διεύθυνση: 19300 Γκοριτσά, Πλατεία Γενοκτονίας, Ασπρόπυργος (με τον ηλεκτρικό έως τον σταθμό "Ασπρόπυργος", μετά με το λεωφορείο 855 μέχρι την πλατεία Γενοκτονίας ποντίων ή από την Αθήνα με το λεωφορείο Γ16 από την πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι τον Ασπρόπυργο και μετά με το 855 ή 866 μέχρι την στάση 2η Ψαρι).

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο στάδιο επιλογής στο σκάκι υποβάλλονται στη λέσχη "Άσπρος πύργος" μέχρι τις 14 Μαρτίου στο τηλ.: 210 558 2273, 210 559 8073 (μετά τις 15:00), καθώς επίσης στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στο τηλ.: 2106722802 (Εκατερίνα Μάρκοβα).

Όσοι επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα της Ελλάδας και να συμμετάσχουν στους Αγώνες κολύμβησης και γυμναστικής παρακαλούνται να στείλουν τις αιτήσεις τους στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σε ελεύθερη μορφή στην ηλ. διευθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., υποδεικνύοντας το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, την ημερομηνία γέννησης, την πόλη διαμονής και πληροφορίες συμμετοχής ή επιτευγμάτων σε διάφορους διαγωνισμούς.

Αυτή η αξιοσημείωτη αθλητική γιορτή φέρνει κοντά δραστήρια νεαρά αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές χώρες. Προσκαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή όλους όσους νιώθουν έτοιμοι να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στους Παγκόσμιους Αγώνες και να αγωνιστούν για τη νίκη!

1450 1471

46153 

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας PHOTODIPLOMACY-2019: "Σημεία παγκόσμιας κληρονομιάς", ο οποίος θα διεξαχθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής, εθνικότητας και ηλικίας.

Η υποβολή των έργων για τον διαγωνισμό θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Απριλίου 2019.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο:

1. να τραβήξετε μια φωτογραφία, στο θέμα του διαγωνισμού:
- έγχρωμες και μονόχρωμες, συμπεριλαμβανομένων ασπρόμαυρων
- ανάλυση τουλάχιστον 4961x3508, 300 dpi (σε μέγεθος А3)
- σε μορφή - JPEG
- η ονομασία του εγγράφου της φωτογραφίας θα πρέπει να ως εξής [Χώρα Επώνυμο Όνομα Ονομασία Έργου.jpeg] (όλες οι λέξεις πρέπει να ακολουθούνται από κενό)

2. να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ και την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του έργου:
- στην περιγραφή θα πρέπει να υποδείξετε την ονομασία του σημείου καθώς και τη θέση του ως ιστορικο-πολιτιστική κληρονομιά

3. να συμπληρώσετε τη ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

4. να στείλετε σε ηλεκτρονική μορφή την φωτογραφία και τα συμπληρωμένα έγγραφα (αίτηση, περιγραφή και συγκατάθεση) στην ηλ.διεύθυνση των διοργανωτών του διαγωνισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στον διαγωνισμό όχι παραπάνω από 10 (δέκα) φωτογραφίες.

Δεν θα γίνονται δεκτά τα έργα σε περίπτωση που:
- οι φωτογραφίες δεν αντιστοιχούν στο θέμα του διαγωνισμού
- οι φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης ή κακής ποιότητας
- φωτογραφίες με σήμα κοπιράιτ, πνευματικά δικαιώματα κλπ.
- φωτογραφίες που έχουν υποστεί μεγάλη ψηφιακή διόρθωση. Δεν επιτρέπεται η χρήση φωτομοντάζ!
- κολάζ
- φωτογραφίες, ενάντια των ηθικών προτύπων (ερωτικού, βίαιου, ρατσιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου κλπ.)
- φωτογραφίες, με φανερή ή κρυφή διαφήμιση, αναφορές σε προσωπικές σελίδες του καλλιτέχνη ή τρίτων προσώπων
- ίδιες ή παρόμοιες φωτογραφίες

Αναλυτικά για τους κανονισμούς του διαγωνισμού μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ (πατήστε και κατεβάστε).

Ο καλλιτέχνης του καλύτερου έργου θα ανακοινωθεί μετά τις 22 Απριλίου. Οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν με τους καλλιτέχνες των έργων που θα αναδειχθούν ως καλύτερα και θα τους ενημερώσουν σχετικά με τη δυνατότητα παραλαβής πολύτιμων βραβείων.

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο σάιτ του προγράμματος Φεστιβάλ Μαραθώνα "Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό Ωκεανό" www.fmarathon.com στην ενότητα PDIPLOMACY (http://fmarathon.com/pdiplomacy).

*

Παγκόσμια κληρονομιά UNESCO – πρόκειται για φυσικά ή δημιουργημένα από τον άνθρωπο σημεία, κύριοι στόχοι των οποίων είναι η διατήρησή τους και η διάδοση της πολιτιστικής, ιστορικής ή οικολογικής τους αξίας. Μέχρι το 2018 στη Λίστα σημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO συμπεριλαμβάνονται 1092 σημεία, 845 εκ των οποίων – πολιτιστικά και 209 – φυσικά και 38 – μικτά, σε 167 κράτη-μέλη της Συνθήκης UNESCO σχετικά με τη φύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Κάθε σημείο έχει τον δικό του αριθμό αναγνώρισης.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα τα σημεία αυτά είναι 18: η Ακρόπολη Αθηνών, ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και Φιλίππων, ο Ναός Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, το Άθως, τα Μετέωρα, ο αρχαιολογικός χώρος της Επίδαυρου, τα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μουσεία Θεσσαλονίκης, Μεσαιωνική πόλη Ρόδου και Παλαιά πόλη Κέρκυρας, Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, η Δήλος, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, η Βεργίνα, το μοναστήρι του Αγ.Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Την πλήρη λίστα με τα σημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

1VQE2yQRCXA
ephesus

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας προσκαλεί στη γιορτινή συναυλία, αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής ορχήστρας πνευστών Α.Σ.Δ.Υ.Σ. του Στρατού Ξηράς (διευθύνει ο Μιχαήλ Χασούρης) και της σολίστ Ευδοκίας Μωϋσίδου (σοπράνο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στο ΡΠΕΚ (Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, μετρό "Χολαργός", τηλ. 210 6778389).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ρωσικά και ελληνικά πολεμικά τραγούδια, πολεμικά εμβατήρια, κλασική μουσική, ποτ πουρί γνωστών αγαπημένων μελωδιών. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει μπουφές.

Είσοδος ελεύθερη.

*
Η Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας – γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Ρωσία στις 23 Φεβρουαρίου.

Καθιερώθηκε το 1922. Από το 1922 αυτή η ημερομηνία γιορταζόταν ως "Ημέρα του Κόκκινου Στρατού", από το 1946 – "Ημέρα του Σοβιετικού Στρατού", από το 1949 έως το 1992 - "Ημέρα του Σοβιετικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού".

19402048 19400572

26FEB2019 GR 2

Ο Διεθνής φιλανθρωπικός όμιλος "Διάλογος πολιτισμών - Ενωμένος Κόσμος" προσκαλεί τα παιδιά των συμπατριωτών από διάφορες χώρες ηλικίας από 10 έως 26 ετών στην Διεθνή θερινή κατασκήνωση "Εξερευνούμε μαζί την Ρωσία", η οποία οργανώνεται από την 1η μέχρι τις 14 Ιουλίου 2019 στο πολιτιστικο-εκπαιδευτικό κέντρο ETHNOMIR (Περιφέρεια Καλούγκα, Ρωσία).

Στόχος της κατασκήνωσης – η διάδοση γνώσεων σχετικά με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη λογοτεχνία, την ιστορία και την καθημερινότητα των λαών της Ρωσίας, τη ρωσική γλώσσα και τα κατορθώματα της χώρας μας στους μικρούς και νέους συμπατριώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και η πρόκληση του ενδιαφέροντός τους προς τον πολιτισμό της πατρίδας τους.

Στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (διαδραστικά μαθήματα για τη ρωσική γλώσσα, τη γεωγραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό, μαθήματα αρτοποιίας, υφαντικής, αγγειοπλαστικής, συναντήσεις και συζητήσεις με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της Ρωσίας), πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκδρομή στη Μόσχα και την Περιφέρεια Καλούγκα, δημιουργικά μαθήματα ρωσικών παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, διασκεδαστικά παιδικά προγράμματα για τη γνωριμία με τα παιχνίδια και τις γιορτές των διάφορων περιοχών της Ρωσίας, επισκέψεις πολιτιστικών ιδρυμάτων), καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις (καθημερινή γυμναστική στον φρέσκο αέρα, διαγωνισμοί σε διάφορα είδη αθλημάτων).

Η ομάδα της κατασκήνωσης αποτελείται από έμπειρους συμβούλους, παιδαγωγούς, ξεναγούς και ανιμάτορ του κέντρου ETHNOMIR.

Ομιλούμενες γλώσσες στην κατασκήνωση - ρωσικά και αγγλικά.

Η διαμονή των συμμετεχόντων προβλέπεται σε δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια ξενοδοχείων του ETHNOMIR.

Πλεονεκτήματα της κατασκήνωσης:
- 12 χρόνια επιτυχημένης εργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα
- ομάδα από επαγγελματίες παιδαγωγούς και συντονιστές
- πρακτική προσέγγιση
- μοναδικά προγράμματα με τα καλύτερα ΑΕΙ της Ρωσίας και του κόσμου
- μελέτη του πολιτισμού διαφορετικών χωρών
- εργαστήρια και μαθήματα βαρύτητας
- συμβουλευτικές σχέσεις με τον ΟΗΕ (UN)

Συνθήκες:
- προστατευόμενη περιοχή
- καλό οικολογικό περιβάλλον
- υποχρεωτική παρουσία εφημερεύοντα ιατρού
- διατροφή σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής
- ειδικό μενού για τους αλλεργικούς

Το κόστος του ταξιδιού στην κατασκήνωση ανά άτομο είναι – 700 ευρώ.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
- η διαδρομή Μόσχα - ETHNOMIR - Μόσχα (άνετο πούλμαν με κλιματιστικό)
- διαμονή στο ξενοδοχείο του ETHNOMIR για 13 νύχτες
- διατροφή 5 γεύματα την ημέρα (14 ημέρες), διαθέσιμο και μενού για χορτοφάγους
- ξεναγήσεις στη Μόσχα και την Περιφέρεια Καλούγκα
- το πρόγραμμα της κατασκήνωσης (διαλέξεις, μαθήματα, διασκεδαστικά παιδικά προγράμματα, αθλητικές εκδηλώσεις, εκδρομές)

Το κέντρο ETHNOMIR προσφέρει πρόσκληση για την έκδοση βίζας (ισχύει για 1 μήνα). Για την έκδοση βίζας είναι απαραίτητο το αντίγραφο του διαβατηρίου του συμμετέχοντος. Το κόστος είναι 70 ευρώ ανά άτομο.

Επιπλέον: τα εισιτήρια για την είσοδο στα μουσεία της Μόσχας πληρώνονται από τους συμμετέχοντες εκεί.

Τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Μόσχα πληρώνονται από τους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για τη συμμετοχή σας στην κατασκήνωση στο σάιτ του κέντρου ETHNOMIR ΕΔΩ.

etnomir 388 900 

etnomir 922 4

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses kartinka sait GR

RUSSIA.STUDY:

Russia study

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: