Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας επισκέφθηκε τη Μόσχα Featured

Rate this item
(2 votes)

Από τις 12 έως 17 Ιουνίου στα πλαίσια του ρωσικού κρατικού προγράμματος "Νέα Γενιά" η ελληνική αποστολή, η οποία αποτελιόταν από νέους θεολόγους, εκπροσώπους κατηχητικών σχολείων, ορθόδοξων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Μόσχα, που διοργανώθηκε από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα.

To πρόγραμμα του ταξιδιού ήταν πολύ πλούσιο και περιελάμβανε τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο ρόλος των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στην πνευματική και ηθική εκπαίδευση της νεολαίας" και στα σεμινάρια με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλήρου της Εκκλησίας της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδείγματα επιτυχημένων ενοριών και των πρακτικών τους, να συζητήσουν για τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε διάφορες χώρες, για τις προοπτικές του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και να μάθουν για τον διεθνή διαγωνισμό επιχορήγησης "Ορθόδοξη Πρωτοβουλία".

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στα αξιοθέατα της Ρωσικής Ορθοδοξίας της Μόσχας, όπως: το Κρεμλίνο, την ιστορική κατοικία των μητροπολιτών της Μόσχας, το Μοναστήρι Vysokopetrovsky, την Αγία Τριάδα της Λαύρας του Αγίου Σεργίου. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας είχαν μια μοναδική ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ και του Αγίου Μάξιμου Γραικού, καθώς και να δοκιμάσουν τα πιάτα του Ρωσικού Μοναστηρίου.

"Η Μόσχα είναι πλούσια πόλη. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να γνωρίσεις όλους τους πολιτιστικούς της θησαυρούς. Μείναμε ευχαριστημένοι, με έντονες εντυπώσεις και ελπίζουμε να επιστρέψουμε ξανά" - είπε η Αγγελική Πελωριάδου, δασκάλα ρωσικής γλώσσας κυριακάτικου σχολείου, μοιράζοντας μαζί μας τις εντυπώσεις της από το ταξίδι.

 

 

434A4629434A4653

434A5260

434A4346434A5284

434A4552

434A4576

434A5405434A5365

434A5502

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστεΕΔΩ 

Read 3169 times Last modified on Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 11:37

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: