Ημέρα Εθνικής Ενότητας γιορτάστηκε στο ΡΠΕΚ Featured

Rate this item
(2 votes)

Στις 3 Νοεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Εθνικής Ενότητας. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και δημοφιλή τραγούδια των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συναυλία άνοιξε με το τραγούδι «Η Ρωσία μου» σε εκτέλεση της Ελένας Ουσμάνοβα και τη παιδική χορωδία «Χαρούμενες Νότες». Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Μπεριόσκα» παρουσίασε στο κοινό εντυπωσιακούς και όμορφους χορούς, όπως «Τσιγκανούλα», «Η σημύδα» και το πολυαγαπημένο ελληνικό «Συρτάκι». Ακολούθησε η μαγική εκτέλεση τραγουδιού για τη Ρωσία με τον τίτλο «Κοιτάω στη γαλάζια λίμνη» με υπέροχη ερμηνεία της Λιουμπόβ Κόλεβα.

Οι χορευτές του Παμποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας «Η Αργώ» μάγεψαν το κοινό με συγκινητικούς χορούς υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Η Μήδεια Χουρσουλίδου εκπροσώπησε τη Γεωργία με το λαϊκό τραγούδι στα γεωργιανά, καθώς και ερμήνευσε γνωστό ελληνικό τραγούδι «Μαύρο μου Χελιδόνι».

Η Λευκορωσία και η Ουκρανία εκπροσωπήθηκαν από τις τραγουδίστριες, Γαλίνα Γρινκό και Όλγα Κοζλίτινα με τα γνωστά τραγούδια «Τσα γιατσε βοντά ου γιαρόκ» και «Κιεβσκι βαλς». Στη συνέχεια, η καλλιτεχνική ομάδα της σχολής χορού με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με όμορφους παραδοσιακούς ουκρανικούς και λευκορώσικους χορούς.

Η ηλιόλουστη Μολδαβία εκπροσωπήθηκε από το χορευτικό συγκρότημα «Moldoveniaska» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Η συναυλία έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια «Μοσχοβίτικες νύχτες» και «Η διεύθυνσή μου είναι η Σοβιετική Ένωση».

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το ΡΠΕΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινού, οι συμπατριώτες μας και η νεολαία.

 

DSC 0963 DSC 0955

DSC 0971 DSC 0989

DSC 0982 DSC 1066

DSC 1002 DSC 1051

DSC 1036 DSC 1052

DSC 1072 DSC 1088

DSC 1126 DSC 1133

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2751 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: