Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Η επίδραση της Οκτωβριανής επανάστασης στις τύχες των Λαών" στην Αθήνα Featured

Rate this item
(1 Vote)

Στις 9 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: "1917-2017. Η επίδραση της Οκτωβριανής επανάστασης στις τύχες των Λαών". Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνορωσική Λέσχη “Διάλογος” και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας του Ροσσοτρούντνιτσεστβο στην Ελλάδα.

Οι εργασίες του συνεδρίου κράτησαν δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου και οι χαιρετισμοί των επισήμων. Την δεύτερη ημέρα, 10 Νοεμβρίου, έλαβαν χώρα οι συνεδριάσεις ολομέλειας, ομιλίες των Ρώσων και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων και ιστορικών, καθώς και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης επί του θέματος.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ.Andrey Maslov, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Σπύρος Λυκούδης και ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Alexey Volkov.

Για τα γεγονότα και τις συνέπειες της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης μίλησαν οι ηγέτες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων: ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κ. Νικόλαος Φίλης. Αξίζει να σημειωθεί – ξεχωριστά – η συναισθηματική ομιλία του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης κ. Μανώλη Γλέζου.

Επίσης, στο συνέδριο μίλησαν οι εκπρόσωποι της κοινότητας εμπειρογνωμόνων από τη Ρωσία και την Ελλάδα: ο Καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, εκπρόσωπος της Ένωσης πολιτικών επιστημόνων της Ρωσίας κ. Alexander Shirinyants, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ισμήνη Κριάρη, ο Διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) κ. Σπύρος Φλογαΐτης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Λέσχης “ΔΙΑΛΟΓΟΣ” και εκδότης Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

Από ελληνικής πλευράς, όλοι οι επίσημοι στις ομιλίες τους τόνισαν τη σημασία της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης για την πορεία της Παγκόσμιας Ιστορίας. Οι ομιλητές σημείωσαν ότι, παρά τα διφορούμενα αποτελέσματα, η επανάσταση μετέτρεψε την αγροτική Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων όλων των εδαφών που αργότερα εντάχθηκαν στην ΕΣΣΔ, σε μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη βιομηχανική χώρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου λειτουργούσε η έκθεση φωτογραφίας "Κωδικός της Επανάστασης", με αρχειακό υλικό του Μουσείου Σύγχρονης Ρωσικής Ιστορίας. Την έκθεση φωτογραφίας επιμελήθηκε το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, στα πλαίσια του Συνεδρίου «100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, με την ευγενική προσφορά της Κρατικής Ταινιοθήκης της Ρωσίας «GOSFILMOFOND», προβλήθηκε η σοβιετική κινηματογραφική ταινία «Τσαπάγεφ» (παραγωγή 1934), με ελληνικούς υπότιτλους.

Το Συνέδριο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον σε εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εμπειρογνωμόνων, ιστορικών, δημοσιογράφων, κοινωνικών ακτιβιστών και στην ελληνική νεολαία.

DSC 1191 DSC 1183

DSC 1229 DSC 1218

DSC 1179

DSC 1279 DSC 1264

DSC 1304 DSC 1296

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε  ΕΔΩ

Read 3095 times Last modified on Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 16:40

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: