Σεμινάρια για τους καθηγητές της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας "Μ.Β.Λομονόσοφ" πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα Featured

Rate this item
(3 votes)

Από τις 11 έως και τις 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο Ηράκλειο (Κρήτης) διοργανώθηκαν σεμινάρια με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας "Μ.Β.Λομονόσοφ". Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες: οι διαδικασίες των κρατικών εξετάσεων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, οι ιδιαιτερότητες της προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης για όλα τα επίπεδα, καθώς και οι προβληματισμοί και οι μέθοδοι εκμάθησης ρωσικής ως ξένης γλώσσας.

Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών της ρωσικής ως ξένης γλώσσας και του προγράμματος “Ρωσικό σχολείο στο εξωτερικό”, με τη βοήθεια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδώντου Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σκοπό την Διαπανεπιστημιακή συνεργασία για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών και μεθοδολογικών προγραμμάτων.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων, κέντρων ξένων γλωσσών, κυριακάτικων σχολείων με την εκμάθηση της ρωσικής ως ξένης και άλλοι.

Οι ομιλητές – εμπειρογνώμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας "Μ.Β.Λομονόσοφ", Anna Tolstykh (Ανώτερη Λέκτορας του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας, συγγραφέας των εκπαιδευτικών βιβλίων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, όπως: "Doroga v Rossiyu", "Russkiy sezon", καθώς και των Δειγμάτων των εξετάσεων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας (αρχικό και βασικό επίπεδα)) και η Olga Rozhdestvenskaya (Ανώτερη Λέκτορας του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) πρόσφεραν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαλέξεων.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις διαλέξεις και παρουσιάσεις: "Θεωρία και πρακτική διεξαγωγής εξετάσεων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας (A1, A2, B1, B2, C1, C2)", "Προετοιμασία για την εκτέλεση τηςενότητας "Παραγωγή γραπτού λόγου" στα επίπεδα πιστοποίησης B2, C1, C2. Ανάλυση πιθανών παραλλαγών των ασκήσεωντης ενότητας "Παραγωγή γραπτού λόγου" για τα επίπεδα Β2, С1, С2", "Δομή και περιεχόμενο της ενότητας "Παραγωγή προφορικού λόγου" για τα επίπεδα Β2, С1, C2. Μεθοδολογικές συστάσεις για την ολοκλήρωση των ασκήσεων, χωρίς προετοιμασία, στην ενότητα "Παραγωγή προφορικού λόγου".

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια σημείωσαν την επικαιρότητα των θεμάτων και την εξαιρετική παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού και στο τέλος ευχαρίστησαν τους ομιλητές για τη βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές. 

Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τους καθηγητές της ρωσικής γλώσσας να συζητήσουν με συναδέλφους από το κορυφαίο ρωσικό πανεπιστήμιο για τυχόν προβλήματα σχετικά με τη διδασκαλία της TRKI στο εξωτερικό, να μάθουν για τις νέες εκδόσεις και την εκπαιδευτική και μεθοδολογική βιβλιογραφία.

Θεσσαλονίκη, 11.11.2017:

23 26

32 27

Αθήνα, 13.11.2017:

DSC 1442 DSC 1453

DSC 1456 DSC 1462

Ηράκλειο Κρήτης, 14.11.2017:

2367 2365

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε  ΕΔΩ.

Read 3100 times Last modified on Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 11:14

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: