Συνάντηση Αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών Πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Featured

Rate this item
(4 votes)

Στις 18 Νοεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών Πανεπιστημίων, αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενεργό μέλος της κοινότητας αποφοίτων στην Ελλάδα, ο κ. Βασίλης Κωστίμπας, πρότεινε την ίδρυση Ένωσης Αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και η πρότασή του υποστηρίχθηκε από όλους τους συμμετέχοντες. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία της Ένωσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρεσβευτής-Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Ολέγκ Μπρεντίχιν και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ροσσοτρούντνιτσεστβο και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΡΠΕΚ κ.Αλεξάντερ Κότκιν. Στην ομιλία του ο κ.Μπρεντίχιν σημείωσε, ότι παρά την πάροδο των ετών, οι απόφοιτοι κατάφεραν να διατηρήσουν το πνεύμα της φοιτητικής αδελφοσύνης, το οποίο ενώνει τα πιο θερμά και φιλικά τους συναισθήματα προς τη Ρωσία. 

Στην αίθουσα του ΡΠΕΚ παρουσιάστηκε η έκθεση προσωπικών φωτογραφιών από τη φοιτητική ζωή των Ελλήνων στη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία. 

Η βραδιά κύλησε σε μία εξαιρετικά ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Ακούστηκαν παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες του '60 - '80. Οι απόφοιτοι, όπως στα χρόνια της φοιτητικής ζωής τους, τραγουδούσαν παλιά σοβιετικά και ελληνικά τραγούδια με συνοδεία κιθάρας, πιάνου και ελληνικού μπουζουκιού.

 

DSC 0072 DSC 0089

DSC 0065

DSC 0081 DSC 0086

DSC 0097 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε  ΕΔΩ.

Read 3412 times Last modified on Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 19:37

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: