2ο Φεστιβάλ "Το Φως του Χριστουγεννιάτικου Αστεριού" έλαβε χώρα στην Αθήνα Featured

Rate this item
(1 Vote)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο "Το Φως του Χριστουγεννιάτικου Αστεριού" στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν παιδικές χορευτικές, φωνητικές και θεατρικές ομάδες, καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες ενηλίκων.

Για 2η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ρωσικό σχολείο "Ροσσίσκι Αττεστάτ" και νηπιαγωγείο "Τσεμπουράσκα", υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Συντονιστικής επιτροπής των Ρώσων συμπατριωτών, του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Γι' άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά του. Στη σκηνή ανέβηκαν οι καλύτερες και πιο εντυπωσιακές καλλιτεχνικές ομάδες.

Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έλαβαν μέρος οι μαθητές των ρωσικών σχολείων "Ροσσίσκι Αττεστάτ" και "Logos-Slovo", τα μικρούλια του νηπιαγωγείου "Τσεμπουράσκα", η παιδική χορωδία "Ντομισόλκα" και θεατρική ομάδα "Σαμοβάρι" του Ρωσικού σχολείου "Μιρ", η χορωδία του Ελληνικού Συλλόγου "Καπετάν Ευκλείδης" και η φοιτήτρια του Αθηναϊκού Ωδείου Ελευθερία Παραδιά. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του συγκροτήματος παραδοσιακού τραγουδιού και χορού "Ζαμπάβα" από το Κουμπάν της Ρωσίας.

Το κοινό απόλαυσε Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια στη ρωσική και την ελληνική γλώσσα και παρακολούθησε χορευτικές παραστάσεις αφιερωμένες στα ρωσικά παραδοσιακά κάλαντα. Η συναυλία έκλεισε με το τραγούδι "Χάρισε ένα χαμόγελο στον κόσμο", το οποίο ερμήνευσαν όλοι οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ μαζί.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πια την καλή παράδοση για το άνοιγμα της εορταστικής σεζόν στην Αθήνα και δίνει το ξεκίνημα σε όλες τις παιδικές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Read 3192 times Last modified on Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 15:50

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: