Διεθνής Διαγωνισμός Νέων Αναγνωστών “Ζωντανεύοντας τους Κλασικούς” 2018 Featured

Rate this item
(0 votes)

Προσκαλούμε τα παιδιά ηλικίας 10 έως και 17 ετών που γνωρίζουν ή μαθαίνουν ρωσικά να λάβουν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Αναγνωστών υπό τον τίτλο "Ζωντανεύοντας τους Κλασικούς". O διαγωνισμός διεξάγεται με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ρωσικών σχολείων της Ελλάδας και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στη Αθήνα.

Διεθνής Διαγωνισμός Νέων Αναγνωστών “Ζωντανεύοντας τους Κλασικούς” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια του οποίου οι μικροί συμμετέχοντες απαγγέλλουν τα αποσπάσματα της αγαπημένης πεζογραφίας.

Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων του προγράμματος ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια άτομα. Οι συμμετέχοντες είναι οι μαθητές από 80 χώρες του κόσμου, οι οποίοι απαγγέλουν τα αποσπάσματα της πεζογραφίας από μνήμης. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό, όσο και σε ξένους πολίτες που μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε τέσσερα στάδια: σχολικό, εθνικό, Διεθνή τελικό στο Διεθνές Παιδικό Κέντρο "Αρτεκ" (Μάιος 2018) και Μεγάλο τελικό στο Φεστιβάλ "Κόκκινη Πλατεία" στη Μόσχα (Ιούνιος 2018). Οι νικητές, οι οποίοι θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διεθνή τελικό του διαγωνισμού στο «Αρτεκ».

Η διαδικασία των εγγραφών θα διαρκέσει έως 10 Φεβρουαρίου 2018 στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://youngreaders.ru/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό διαβάστε τους όρους & προϋποθέσεις (ΕΔΩ).

Για όλες τις πληροφορίες, καθώς και για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο διαγωνισμό στην Ελλάδα, απευθυνθείτε στην επιμελήτρια του διαγωνισμού Zhanna Baykova (κιν.: 699 3960706, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

Read 2925 times Last modified on Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 17:16

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: