Μουσική και ποιητική βραδιά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Α. Τολστόι και Ι. Aivazovsky Featured

Rate this item
(2 votes)

Την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου "Εξοικείωση με τη Ρωσία: Σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας", πραγματοποιήθηκε μια μουσική και ποιητική βραδιά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Α. Τολστόι και Ι. Aivazovsky.

Η καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του ΡΠΕΚ, Φλώρα Ρουσοπούλου και η μαθήτρια των ρωσικών, Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου μίλησαν και έκαναν παρουσίαση στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα για τη ζωή και το έργο των εξαιρετικών μορφών της ρωσικού και παγκόσμιου πολιτισμού, ποιητή και συγγραφέα Α.Κ. Τοστόι και για τον διάσημο θαλασσογράφο Ivan Konstantinovich Aivazovsky.

Οι μαθητές της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του ΡΠΕΚ απήγγειλαν γνωστά ποιήματα του Αλεξέι Τολστόι. Η σοπράνο Αλμπίνα Ζαχαριάδου ερμήνευσε γνωστά ρωσικά ρομάντσα, όπως "Οι καμπάνες μου (Колокольчики мои)" (μουσική: Π. Μπουλάχοβ), "Ne veter, veya s visoti (Не ветер, вея с высоты)" (μουσική: Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ), "To bylo ranneyu vesnoj (То было раннею весной)" & "Sred shumnogo bala (Средь шумного бала)" (μουσική: Π. Τσαϊκόφσκι).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστήμιων και φροντιστηρίων, οι οποίοι μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινού και οι συμπατριώτες μας.

DSC 0589 DSC 0605

DSC 0610 DSC 0614

DSC 0632 DSC 0637

DSC 0650

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Read 2846 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: