Τεστ ορθογραφίας και στίξης-2018 έγραψαν στην Ελλάδα Featured

Rate this item
(1 Vote)

Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2018, στην Ελλάδα οι λάτρεις και γνώστες της ρωσικής γλώσσας συμμετείχαν στην παγκοσμίως γνωστή δράση «Κείμενο καθ’ υπαγόρευση».

Στην Αθήνα η δράση πραγματοποιείται στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, τόσο τους συμπατριώτες μας, όσο και τους Έλληνες που μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα. Φέτος, ακόμη και οι τουρίστες, που βρέθηκαν στην Αθήνα για λίγες μέρες, έλαβαν μέρος στο τεστ ορθογραφίας και στίξης.

Ο στόχος της δράσης είναι να δείξει πόσο σημαντική είναι η μόρφωση για κάθε άνθρωπο και να δείξει στον κόσμο, ότι η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά είναι διασκεδαστική και χρήσιμη,καθώς και να ενώσει όλους εκείνους, οι οποίοι μπορούν και θέλουν να μιλούν και να γράφουν στα ρωσικά.

Στην Αθήνα το κείμενο υπαγόρευε η Ιρίνα Κότσεβα, καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας του λυκείου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Όλοι οι συμμετέχοντες της δράσης «Κείμενο καθ’ υπαγόρευση – 2018» έλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Για πρώτη φορά η εκπαιδευτική δράση «Κείμενο καθ’ υπαγόρευση» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2015. Το 2016 ακολούθησε η Αλεξανδρούπολη, ενώ το 2018 στη δράση εντάχθηκε και η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Ελλάδας.

Επί του παρόντος, οι φιλόλογοι ελέγχουν τα γραπτά, οι διοργανωτές υπολογίζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και το κεντρικό γραφείο των διοργανωτών συνοψίζει τα αποτελέσματα της δράσης. Τα αποτελέσματα του τεστ ορθογραφίας και στίξης θα είναι διαθέσιμα μετά τις 22 Απριλίου στην ιστοσελίδα www.totaldict.ru με την σύνδεση στο λογαριασμό και την εισαγωγή της κωδικοποιημένης λέξης.

Οι καλύτεροι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα.

IMG 7393 IMG 7394

IMG 6332 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2429 times Last modified on Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 09:55

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: