Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:29

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας "Σομπιμπόρ" Featured

Written by
Rate this item
(3 votes)

Στις 4 Μαΐου του 2018 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας του Konstantin Khabensky "Σομπιμπόρ", η οποία διοργανώθηκε από την εταιρία παραγωγής ταινιών Cinema Production με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας "Rossotrudnichestvo" (Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα).

Η ταινία "Σομπιμπόρ" άνοιξε το Φεστιβάλ Σοβιετικών και Ρωσικών ταινιών σχετικά με το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που διοργανώνεται στην Αθήνα από τις 3 έως τις 9 Μαΐου 2018 από τον πολιτιστικό σύλλογο "Μπεριόσκα" και τον κινηματογράφο "Αλκυονίς".

Στο φουαγιέ του κινηματογράφου, παρουσιάστηκε φωτογραφική έκθεση αρχειακών εγγράφων σχετικά με την εξέγερση στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης "Σομπιμπόρ" τον Οκτώβριο του 1943.

Ο κινηματογράφος με δυσκολία μπόρεσε να φιλοξενήσει όλους όσους επιθυμούσαν να δουν την ταινία. Την πρεμιέρα της ταινίας παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 θεατές, εκπρόσωποι διαφόρων κύκλων της ελληνικής κοινότητας, εκπρόσωποι υπουργείων και υπηρεσιών, διπλωματικοί υπάλληλοι, συμπατριώτες μας, νέοι και σπουδαστές της ρωσικής γλώσσας, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Πριν από την έναρξη της ταινίας απεύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ο διευθυντής του κινηματογράφου "Αλκυονίς" Βελισσάριος Κοσσυβάκης και ο δεύτερος γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Fedor Kalaidov, που υπενθύμισαν τη σημασία της επικείμενης γιορτής της Ημέρας της Νίκης.

Η ταινία βασίζεται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Σομπιμπόρ στην Πολωνία. Τον Οκτώβριο του 1943 ο ανθυπολοχαγός του σοβιετικού στρατού Αλεξάντρ Πετσέρσκι συνελήφθη και κατέληξε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, και μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες κατάφερε να σχεδιάσει μια διεθνή εξέγερση κρατουμένων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Πολωνία - η μοναδική επιτυχημένη εξέγερση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Η ταινία τελείωσε με τα χειροκροτήματα του κοινού.

IMG 6567 IMG 6575

IMG 6519

IMG 6536 IMG 6529 

IMG 6547 IMG 6556

IMG 6559

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2838 times Last modified on Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 14:31

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: