Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 15:27

Παιδικές διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΡΠΕΚ Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Την Κυριακή 27 Μαΐου του 2018 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες παιδικές διαγνωστικές εξετάσεις για τα παιδιά από 3 μέχρι 6 ετών, που διοργανώθηκαν από το μεθοδολογικό γραφείο της ρωσικής γλώσσας του ΡΠΕΚ με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ρωσικών σχολείων της Ελλάδας.

Οι εξεταστές, όπως και πέρυσι, ήταν πιστοποιημένοι ειδικοί στον τομέα της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, διγλωσσίας, παιδαγωγικής, προσχολικής και σχολικής διδασκαλίας και ήταν οι ακόλουθοι: Φλώρα Ρουσοπούλου (Καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, μεθοδολόγος), Γιάννα Κασπερόβιτς (Καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, μεθοδολόγος), Βερόνικα Σκόπινα (Υποψήφια διδάκτωρ φιλολογικών επιστημών, καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης), Ελένη Ανδρεϊτσένκο (Υποψήφια Διδάκτωρ φιλολογικών επιστημών, Καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης), Ιρίνα Μπελόβα (καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης) και Ναταλία Ερεμένκο (Καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, επικεφαλής του μεθοδολογικού γραφείου της ρωσικής γλώσσας στο ΡΠΕΚ, συντονίστρια των παιδικών διαγνωστικών εξετάσεων).

Οι εξεταστές σημείωσαν, ότι τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν με μεγάλη χαρά τη ρωσική γλώσσα στα Κυριακάτικα σχολεία και κάποια άλλα παιδιά κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με δασκάλους ή με τους γονείς τους.
Οι γονείς ήταν πολύ ανήσυχοι, σε αντίθεση με τα παιδιά, και μάλιστα ήταν έτοιμοι να δώσουν εξετάσεις οι ίδιοι. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τον εξεταστή της αρέσκειας τους, στον οποίον με χαρά απήγγειλαν ποιήματα και τραγουδούσαν. Το πιο αγαπημένο τραγούδι αποδείχτηκε το "Katyusha".

Φέτος έχει αλλάξει η μέθοδος των εξετάσεων και δίνονται πιο σύνθετες εργασίες με σκοπό τη διερεύνηση της λογικής, προσανατολισμού στο χώρο, μαθηματικές δεξιότητες καθώς και δεξιότητες γραπτού λόγου, την εξερεύνηση από το παιδί του κόσμου γύρω του.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων η εξεταστική επιτροπή συνόψισε και έβγαλε απόφαση ότι σε γενικές γραμμές η προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις από τα ρωσικά σχολεία έγινε σε καλό επίπεδο. Επίσης, μέλη επιτροπής έδωσαν μεθοδολογικές συστάσεις στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, καθώς και ατομικές υποδείξεις και συστάσεις στους γονείς.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού – στη γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΡΠΕΚ, όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στις παιδικές εξετάσεις θα λάβουν πιστοποιητικά που βεβαιώνουν τη γνώση της ρωσικής γλώσσας.

DSC 0525 DSC 0514

DSC 0511

DSC 0517

DSC 0532 DSC 0502

DSC 0543

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Read 2779 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: