Έκθεση φωτογραφίας "Παιδιά του Κόσμου" εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Διεθνούς πρότζεκτ PhotoDiplomacy Featured

Rate this item
(2 votes)

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παιδιά του κόσμου» στο πλαίσιο του Διεθνούς πρότζεκτ PhotoDiplomacy.

Στην έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζονται τα καλύτερα έργα, που έχουν επιλεχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας, ο στόχος του οποίου ήταν να υποστηριχτούν τόσο οι επαγγελματίες φωτογράφοι όσο και οι αρχάριοι που διανύουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτή την τέχνη.
Οι διοργανωτές του πρότζεκτ έλαβαν πάνω από 500 διαφορετικά και μοναδικά έργα. Στο διαγωνισμό φωτογραφίας συμμετείχαν οι φωτογράφοι από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σρι Λάνκα και άλλων. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος οι: Χρήστος Παργινός, Αθανάσιος Φωτακόπουλος και Ηλίας Σωτηρόπουλος.

Σύμφωνα με την Ελεονώρα Μιτροφάνοβα, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας "Rossotrudnichestvo", τα έργα αυτά παρουσιάζουν χρονικές περιόδους διαφόρων χωρών, που συλλέχθηκαν από εκπληκτικές και μοναδικές ιστορίες των παιδιών από διαφορετικά μέρη του πλανήτη μας.

Από την 1η Ιουνίου η έκθεση «Παιδιά του Κόσμου» εγκαινιάστηκε στα ρωσικά πολιτιστικά & επιστημονικά κέντρα σε άλλες 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το έργο PhotoDiplomacy αποσκοπεί στην προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες, συνεπώς η λήψη των φωτογραφιών θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο έργο, στείλτε τις φωτογραφίες σας με το θέμα "Παιδιά του Κόσμου" ή ανεβάστε τις στα social media με τα αντίστοιχα hashtags #photodiplomacy, #детимира.

Μετά τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη παιδική συναυλία με τη συμμετοχή μαθητών των ρωσικών κυριακάτικων σχολείων, νηπιαγωγείων και στούντιο ανάπτυξης για παιδιά, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Ρωσικών Σχολείων στην Ελλάδα.

 

IMG 3162 IMG 3165

IMG 7909 IMG 7925

IMG 7918 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Read 2236 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: