Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής και Μαθηματικών MIPT Featured

Rate this item
(2 votes)

Από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής και Μαθηματικών για μαθητές Phystech.International στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας (MIPT) με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, των συμπατριωτών που ζουν στο εξωτερικό και της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας (Rossotrudnichestvo).

Δικαίωμα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα έχουν υπήκοοι οποιασδήποτε χώρας που φοιτούν στις τρεις τελευταίες τάξεις του λυκείου.

Για ποιους λόγους αξίζει να συμμετέχεις:

- Οι νικητές της ολυμπιάδας Phystech.International θα αποκτήσουν κάποιο πλεονέκτημα κατά την εγγραφή τους στο MIPT

- Η συμμετοχή στην ολυμπιάδα είναι ελεύθερη και δίνει τη δυνατότητα στους νικητές να πάρουν μέρος στο τελικό στάδιο της Ολυμπιάδας "PhysTech", το οποίο εξασφαλίζει στους νικητές με ξένη υπηκοότητα υποτροφία για τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο MIPT.

Το MIPT (PhysTech) – είναι ένα από τα κορυφαία τεχνικά πανεπιστήμια της Ρωσίας και κάθε χρόνο το επίπεδο του στις διεθνείς κατατάξεις αναβαθμίζεται. Το 2018 το MIPT ήταν το δεύτερο ρωσικό πανεπιστήμιο που μπήκε στην κατάταξη Times Higher Education των καλύτερων πανεπιστημίων των αναπτυσσόμενων χωρών. Στους αποφοίτους του MIPT συμπεριλαμβάνονται δέκα βραβευθέντες με το βραβείο του Νόμπελ, πάνω από είκοσι μέλη της λίστας Forbes της Ρωσίας, καθώς επίσης γνωστοί επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Η Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί σε δύο στάδια:

1. Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ιστότοπο Phystech.International. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περάσουν το προκριματικό διαδικτυακό στάδιο λύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις. Είναι δυνατή η συμμετοχή τόσο σε ένα ή και στα δύο μαθήματα της Ολυμπιάδας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του προκριματικού σταδίου θα σχηματιστεί λίστα χωρών και πόλεων στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της Ολυμπιάδας με απαραίτητη παρουσία των συμμετεχόντων.

2. Τελικό στάδιο της Ολυμπιάδας - για τη συμμετοχή στο τελικό στάδιο της Ολυμπιάδας θα πρέπει να έχετε νικήσει ή βραβευτεί στο φετινό διαδικτυακό στάδιο.

Όλοι οι νικητές και βραβευμένοι του τελικού σταδίου της Ολυμπιάδας θα λάβουν βαθμούς ατομικών επιτευγμάτων στον φάκελο του αιτούντος που θα τους ωφελήσουν κατά την εγγραφή στο MIPT.

Για όλους τους νικητές της Ολυμπιάδας θα σταλούν συστατικές επιστολές στους εκπρόσωπους του Rossotrudnichestvo προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες τους στο διαγωνισμό για την υποτροφία από τη ρωσική κυβέρνηση για δωρεάν εκπαίδευση στο MIPT.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα σε ένα μήνα μετά το τέλος της Ολυμπιάδας.

Η λίστα των νικητών θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ολυμπιάδας Phystech.International.

Οι γλώσσες στις οποίες θα διεξαχθεί η Ολυμπιάδα είναι τα ρωσικά και τα αγγλικά.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

25 Σεπτεμβρίου - 30 Νοεμβρίου 2018 – διαδικτυακό στάδιο φυσικής και μαθηματικών
8 Δεκεμβρίου 2018 – τελικό στάδιο μαθηματικών
9 Δεκεμβρίου 2018 – τελικό στάδιο φυσικής

MFTI

Read 2485 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: