Η συναυλία του Ολέγκ Πογκούντιν στην Αθήνα

Rate this item
(6 votes)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας προσκαλεί στη συναυλία "Τα τραγούδια της Αγάπης" του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσίας Ολέγκ Πογκούντιν, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο ΡΠΕΚ στις 24 Μαΐου και ώρα 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν είναι Σοβιετικός και Ρώσος τραγουδιστής (τενόρος), ερμηνευτής ρομάντσων. Έλαβε τον τίτλο του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2015. Η καριέρα του Ολέγκ Πογκούντιν ξεκίνησε από την παιδική ηλικία, όταν έγινε σολίστ της παιδικής χορωδίας του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Λένινγκραντ. Το πρώτο του άλμπουμ "Το αστέρι της Αγάπης" κυκλοφόρησε το 1990 και αμέσως έγινε δημοφιλές. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από είκοσι δίσκους, το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει περισσότερα από 500 τραγούδια και ρομάντσα σε 15 γλώσσες. Ο Πογκούντιν κάνει πολλές εμφανίσεις, δίνοντας πάνω από 70 συναυλίες το χρόνο. Ο καλλιτέχνης έχει ετοιμάσει περισσότερα από 20 συναυλιακά προγράμματα, τόσο μονογραφικά, αφιερωμένα στα έργα του Τσαϊκόφσκι, Βερτίνσκι, Οκουτζάβα, γαλλικό chanson και ιταλικό τραγούδι, όσο και τις συναυλίες-παραστάσεις "Ο τραγικός τενόρος της εποχής" και "Ο Αργυρός αιώνας", στις οποίες δεν είναι μόνο ερμηνευτής, αλλά και σεναριογράφος. Ο καλλιτέχνης με μεγάλη επιτυχία δίνει παραστάσεις στις πιο διάσημες αίθουσες της Ρωσίας, όπως στο Παλάτι του Κρεμλίνου, στο Διεθνή Οίκο Μουσικής της Μόσχας, στην Αίθουσα Στύλων, καθώς και στη Μεγάλη αίθουσα συναυλιών Οκτιάμπρσκι.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρωσικό ρομάντσο: από κλασικό (Glinka, Tchaikovsky, Rachmaninov) σε σύγχρονο ρεπερτόριο. "Το ρωσικό ρομάντσο είναι μοναδικό, διότι είναι απαραίτητο τόσο για τον ρωσικό όσο και για τον παγκόσμιο πολιτισμό, απευθύνεται στην ουσία των ανθρώπινων σκέψεων, συναισθημάτων, εμπειριών, στην ουσία της ζωής, το πιο σημαντικό πράγμα. Πρόκειται για έναν απλό, ειλικρινή, συναισθηματικό, διάλογο μεταξύ ενός ατόμου με τον άλλον. Η κληρονομιά αυτού του είδους μουσικής αποδείχθηκε απίστευτος πλούτος - η δυνατότητα αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αναβίωσης της αγάπης της ανθρώπινης ψυχής", είπε ο καλλιτέχνης. Το ρεπερτόριο του Ολέγκ Πογκούντιν περιελαμβάνει τα ρομάντσα που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια σχεδόν 100 χρονών, από το πρώτο μισό του δέκατου ένατου αιώνα έως τα μέσα του εικοστού αιώνα. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα σύνολο κειμένων και μελωδιών, είναι η κοινή μας μνήμη, κοινά δάκρυα, κοινή αγάπη.

Ο Ολέγκ Πογκούντιν είναι νικητής πολλών επαγγελματικών βραβείων, μέλος του Συμβουλίου Πολιτισμού υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μέλος κριτικής επιτροπής του Πανρωσικού Διαγωνισμού "Blue Bird", όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πογκούντιν είναι ο τραγουδιστής, τον οποίο όλοι περιμένουν να συναντήσουν!

2005 Pogudin

 

Read 536 times Last modified on Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:08

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: