Επίσημη έναρξη του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη Featured

Rate this item
(1 Vote)

Η επίσημη έναρξη του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η συμφωνία για την ανακήρυξη του Κοινού Έτους επήλθε κατά τις συνομιλίες που είχαν Αλέξης Τσίπρας και Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Διεθνή Πολιτιστική Συνεργασία Μιχαήλ Σβιντκόι και ο συντονιστής της Επιτροπής του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας από την Ελληνική πλευρά Ηλίας Κλης υπέγραψαν συμφωνία για τη διεξαγωγή σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μυρσίνη Ζορμπά, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο συντονιστής του Κοινού Έτους Ηλίας Κλης ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Αντρέι Μάσλοβ, ο ειδικός Αντιπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα διεθνούς και πολιτιστικής συνεργασίας κ. Μιχαήλ Σβιτκόι, ο πρώτος αναπληρωτής Υπουργός Επιστήμης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Γκριγκόρι Τρουμπνικόφ, ο αναπληρωτής Επικεφαλής του Ροσσοτρούντνιτσεστβο Παβελ Σεβτσοβ και άλλοι.

Στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ροσσοτρούντνιτσεστβο Παβελ Σεβτσόβ απένειμε βραβεία και διπλώματα για την προώθηση και τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας:

- Μαμαλούι Σβετλάνα, Καθηγήτρια ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης
- Τατιάνα Τριανταφυλλίδου, Υπεύθυνη της Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
- Παυλίδου Ελένη, Καθηγήτρια Ρωσικής γλώσσας, Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού "Άντον Τσέχωφ" Κατερίνης,
- Ζάννα Μπαϊκοβα, Επικεφαλής Συλλόγου διάδοσης Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,
- Χαρατσίδης Ελευθέριος, Καθηγητής Ρωσικής γλώσσας του Δημοκρίτειου πανεπιστήμιου Θράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας.

Στη 16η ΔΕΒΘ η Ρωσία συμμετείχε με την ιδιότητα της τιμώμενης προσκεκλημένης χώρας, παρουσιάζοντας στο Ελληνικό κοινό περισσότερα από 1.000 βιβλία από 60 εκδοτικούς οίκους της χώρας.

IMG 1442 perekrestnyj god yazyka i literatury rossii i grecii

IMG 1397

308096 n 1254272 n

72384 n

grecii7 grecii4

Read 1844 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: