ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΡΠΕΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Featured

Rate this item
(1 Vote)

Όπως γνωρίζετε, το θέατρο αρχίζει με μια κρεμάστρα...έτσι και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρχίζει με το άνοιγμα των θυρών! Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε Ημέρα ανοικτών θυρών γι' αυτούς που επιθυμούν να μάθουν Ρωσικά!


Η επικεφαλής των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας του ΡΠΕΚ, κα Ναταλία Ερεμένκο παρουσίασε το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω Ρωσικά». Η παρουσίαση απευθυνόταν σε όσους επιθυμούν να μάθουν τη ρωσική γλώσσα στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο και περιελάμβανε το πρόγραμμα κατάρτισης σε όλους τους τομείς της ρωσικής γλώσσας ως ξένης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο γεγονός της δυνατότητας των μαθητών στην εξάσκηση της ρωσικής γλώσσας στις δραστηριότητες και στις εκδηλώσεις του ΡΠΕΚ. Το ακαδημαϊκό έτος ολοκληρώνεται με τις ετήσιες κρατικές εξετάσεις στη ρωσική γλώσσα ως ξένης και ανάλογα με τα αποτελέσματα πραγματοποιείται η απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας του Λομονόσοφ. Το πιστοποιητικό είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ της Ελλάδας από το 2009.


“Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα επίσημο, που έχει πλήρη δικαιώματα και εξουσιοδοτημένο συνεργάτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας του Λομονόσοφ (MGU) για τη διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας”
, σημείωσε η επικεφαλής των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας του ΡΠΕΚ, κυρία Ναταλία Ερεμένκο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους υποψήφιους φοιτητές και στους γονείς τους προκάλεσε το γεγονός, ότι η ηγεσία του ΡΠΕΚ και το διδακτικό προσωπικό προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις ζωές των μαθητών με τη συμμετοχή τους σε στρογγυλά τραπέζια, συναυλίες, διαγωνισμούς και βραδιές μουσικής και ποίησης. Οι σπουδές στο ΡΠΕΚ δεν είναι μόνο διαλέξεις και συνεδρίες, αλλά και η δυνατότητα εξάσκησης του προφορικού λόγου, η επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, νέες γνωριμίες και ταξίδια.

Οι παρευρισκόμενοι πήραν και μια ιδέα για τις κρατικές υποτροφίες των σπουδών στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας. Επίσης, έμαθαν ποιο πρέπει να είναι το επίπεδο γνώσης της ρωσικής γλώσσας για μπορούν να λάβουν την υποτροφία και το πιο σημαντικό έμαθαν, ότι η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας «Rossotrudnichestvo» - Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα είναι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για τις σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.


DSC 0140  DSC 0141 

DSC 0143

Read 2426 times Last modified on Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 15:59

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses kartinka sait GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: