Οι Παγκόσμιοι αγώνες των νέων συμπατριωτών ανοιξάν στο Καζάν Featured

Rate this item
(1 Vote)

Στις 15 Μαΐου στην Πανεπιστημιάδα του Καζάν πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των 3ων Παγκόσμιων αγώνων των συμπατριωτών, η οποία συγκέντρωσε περίπου 600 συμμετέχοντες απ' όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους παρευρέθηκαν και επίσημοι καλεσμένοι.

«Αυτοί οι αγώνες μπορούν να αποτελέσουν μια ξεχωριστή ευκαιρία στον καθένα σας για να μοιραστεί τις εμπειρίες του, να αποκτήσει καινούργιους φίλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους από διάφορες χώρες, αλλά να επικοινωνούν στη ρωσική γλώσσα», - απευθύνθηκε στα παιδιά ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ροσσοτρούντνιτσεστβο, Αλεξάντερ Ραντκόβ.

«Όταν είχαμε τους πρώτους αγώνες, είχαμε άγχος. Σήμερα είμαστε σίγουροι ότι κατευθυνόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο καθένας πρέπει να έχει τους δικούς του αγώνες και τη δική του νίκη. Αυτοί οι αγώνες μπορεί να γίνουν δικοί σας!» - είπε με τη σειρά της, η τρεις φορές Ολυμπιονίκης και δέκα φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ, Ιρίνα Ρόντινα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συναυλία γεμάτη από παραδοσιακούς ρυθμούς και μοτίβα του Ταταρστάν, καθώς και εντυπωσιακές extreme παραστάσεις. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η επίσημη έναρξη των ίδιων των Αγώνων.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων οι αθλητές και οι επίσημοι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Νίκης για να καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ΒΠΠ, καθώς και να θυμηθούν τα θύματα του πολέμου και να τονίσουν τη σημασία της Ειρήνης για όλο τον κόσμο.

Η ελληνική ομάδα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις των Αγώνων, στις εκδρομές και περιπάτους στα ιστορικά μέρη του Καζάν, καθώς και ετοιμάζεται για τις αθλητικές εκδηλώσεις.

1844

1851

1848

1837 

1838

1839

1836

Read 2524 times Last modified on Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 15:56

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: