Αγαπητοί φίλοι, η απονομή των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας (MSU), των εξετάσεων που έλαβαν χώρα το Φεβρουάριο του 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Β’ Πανρωσικός διαδικτυακός διαγωνισμός “Μουσικά ταλέντα της Ρωσίας” ήταν σχεδιασμένος ως online πλατφόρμα, η οποία δίνει την ευκαιρία σε πλήθος μουσικών να παρουσιαστούν μπροστά στους διάσημους εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες στην τέχνη της εκτέλεσης.

Το μουσείο της Νίκης ετοίμασε μια έκθεση “Η Παρέλαση των Νικητών”, η οποία διηγείται την ιστορία της πρώτης Παρέλασης της Νίκης στη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου το 1945.

Στις 22 Ιουνίου την Ημέρα της Μνήμης και Θλίψης, με τη στήριξη του Ροσσοτρούντνιτσεστβο και των ξένων αντιπροσωπειών του, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του μοναδικού ρωσο-καζάχικου έργου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην 75η επέτειο της νίκης του Σοβιετικού λαού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

22 Ιουνίου του 1941 είναι μία από τις πιο θλιβερές ημερομηνίες στην ιστορία της Ρωσίας. Είναι η ημέρα που ξεκίνησε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος (1941-1945), ο πόλεμος που εξόντωσε 27 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Εβδομήντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Πολλές γενιές έχουν μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο πολιτικός χάρτης του πλανήτη έχει αλλάξει. Η Σοβιετική Ένωση που πέτυχε μια επική, συντριπτική νίκη ενάντια στον Ναζισμό και έσωσε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει. Ακόμα, τα γεγονότα αυτού του πολέμου έχουν γίνει μια μακρινή ανάμνηση, ακόμα και για όσους μετείχαν σε αυτόν. Γιατί, λοιπόν, η Ρωσία γιορτάζει την 9η Μαΐου ως μια μεγάλη γιορτή; Γιατί η ζωή σχεδόν σταματά στις 22 Ιουνίου; Και γιατί αισθάνεται κανείς έναν κόμπο στον λαιμό;

Μετά από πολλά αιτήματα των εξεταζόμενων και των εκπαιδευτικών, το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποφάσισε να παρατείνει μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020 την προθεσμία πληρωμής και υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις κρατικές εξετάσεις ρωσικής γλώσσας ως ξένης του Κρατικού Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» της Μόσχας (MSU).

 • Αθήνααπό τις 15 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουνίου 2020
  Τόπος διεξαγωγής εξετάσεων: Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, Αθήνα, σταθμός μετρό «Χολαργός»)
 • Πάτρα24 Ιουνίου 2020 (Τετάρτη) από τις 08:00 έως τις 20:00
  Τόπος διεξαγωγής εξετάσεων: Εκπαιδευτικό κέντρο «Infonet», Καραϊσκάκη 108
 • Ηράκλειο Κρήτης 4-5 Ιουλίου 2020 (Σάββατο- Κυριακή) από τις 08:00 έως τις 20:00
  Τόπος διεξαγωγής εξετάσεων: Αίθουσα συνεδριάσεων του διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»
 • Θεσσαλονίκη – από τις 10 Ιουλίου έως και 13 Ιουλίου 2020  
  Τόπος διεξαγωγής εξετάσεων: Κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου (Βησσαρίωνος 16, Πυλαία, 55510, Θεσσαλονίκη)

Την Ημέρα της Ρωσίας, προτείνουμε να θυμηθείτε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της παραμονής σας στη Ρωσία και να συμμετάσχετε στον διαδικτυακό μαραθώνιο "Εγώ και η Ρωσία".

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ρωσικών σχολείων της Ελλάδας και Συμβούλιο Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα ανακοινώνει τη διεξαγωγή online έκθεσης παιδικών ζωγραφιών "Η Ρωσία με τα μάτια των παιδιών" για την Ημέρα της Ρωσίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: