Η ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού σε Εορταστική βραδιά αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας Featured

Rate this item
(4 votes)

Στις 24 Φεβρουαρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία της ορχήστρας του Πολεμικού Ναυτικού αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Η βραδιά άνοιξε με το χαιρετισμό του Διευθυντή του Ρώσικου Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα κυρίου Αλεξάντρ Χομένκο, του Συνταγματάρχη, ακόλουθου Αμύνης της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Γεννάδι Μόζαεβ και του εκπρόσωπου του Γενικού Επιτελείου του Ναυτικού στόλου της Ελλάδας, υποπλοίαρχου Ιωάννη Σαμοθράκη.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η πιανίστα Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα, εκτελώντας τις δικές της μουσικές συνθέσεις, καθώς και γνωστές ρωσικές μελωδίες των πολεμικών ετών.

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν η καταπληκτική εμφάνιση της ορχήστρας του Πολεμικού Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Μανάτου, με την εκτέλεση των γνωστών ρώσικων και ελληνικών συνθέσεων. Η συναυλία έκλεισε με τους ύμνους της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Οι καταπληκτικές ερμηνείες της σοπράνο Ευδοκίας Μωϋσίδου, του τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλοσου και του βαρύτονου Θεόδωρου Μπιράκου μάγεψαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης, την εορταστική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Άννα Μπουμπουρίδου (βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου), η κυρία Τσιάλα Καντάρια (κόρη του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Μελίτων Καντάρια) και ο αξιωματικός του Ελληνικού στρατού Αριστοτέλης Τσιγγελης (εγγονός βετεράνου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου Ζιναίδας Κουζνετσόβα).

DSC 0375  DSC 0379  DSC 0365

DSC 0389  DSC 0461

DSC 0441  DSC 0472

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 

Read 3445 times Last modified on Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 13:25

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: