Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Διορθόδοξες ελληνορωσικές σχέσεις στα πλαίσια των 1000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος» Featured

Rate this item
(2 votes)

Στις 8 Απριλίου 2016 στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Διορθόδοξες ελληνορωσικές σχέσεις» στα πλαίσια των 1000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος», το ελληνορωσικό περιοδικό «Πανόραμα» και την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας «Rossotrudnichestvo» στην Ελλάδα.

 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν στους παρευρισκόμενους ο υποδιευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Αλεξάντρ Κότκιν και ο Επικεφαλής του Τμήματος πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας Φεόντορ Καλαϊντοβ.

 

Ανάμεσα στους ομιλητές που παρουσίασαν τις θέσεις τους ήταν Μιχαήλ Γιάκουσεβ, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτοκλήτου και του Κέντρου της Εθνικής Δόξας με θέμα «Ρωσική πνευματική παρουσία στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», Βασίλης Τσενκελίδης , ιστορικός, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Pontos News» με θέμα «Ο Άγιος των Ρώσων, ο μοναχός Μάξιμος, ο Μαξίμ Γκρεκ - ένα λαμπρό παράδειγμα στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας», Ιωάννης Τικτόπουλος, υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών, δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΜΚ-Αθηναϊκός Κούριερ» με θέμα «Αυτού Αγιότης ο Μητροπολίτης Κιέβου και Μόσχας ἅγ. Θεόγνωστος (1327 – 1353) στην υπηρεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

 

Στην συζήτηση έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Κέντρων, ιστορικοί και συγγραφείς, φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και άλλοι εκπρόσωποι της νεολαίας.

 

Τη συζήτηση συνόψισε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΜΚ-Αθηναϊκός Κούριερ» και πρόεδρος της Ελληνορωσικής Λέσχης «Διάλογος».

DSC 0604 DSC 0675 DSC 0633

DSC 0692 DSC 0610  DSC 0636

DSC 0691  DSC 0607  DSC 0705

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.
 

Read 3116 times Last modified on Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 16:44

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: