Η Ελληνική αποστολή έλαβε μέρος στη 5η Συνάντηση Νέων Συμπατριωτών στη Μόσχα Featured

Rate this item
(1 Vote)

Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε η 5η Επετειακή συνάντηση Νέων Συμπατριωτών, στην οποία συμμετείχε η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερις συμμετέχοντες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο διοργανωτής της Επετειακής συνάντησης ήταν η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για θέματα Νεολαίας. Η συγκέντρωση των νέων συμπατριωτών, που διαμένουν στο εξωτερικό, αποσκοπεί στην ενοποίησή τους γύρω από την ιδέα του ρωσικού κόσμου.

Για όλους τους συμμετέχοντες είχε προετοιμαστεί ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλάμβανε επιστημονικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και γνωστικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια των συνόδων ολομέλειας, συζητήσεων, διαλέξεων, συναντήσεων με εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με εκπροσώπους των ρωσικών οργανώσεων που συνεργάζονται με τους συμπατριώτες, που διαμένουν στο εξωτερικό, με πολιτικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα όπως: η διεθνής συνεργασία στον τομέα της Νεολαίας, διάδοση και προώθηση της γλώσσας και του πολιτισμού της Ρωσίας μεταξύ των νέων, ενημέρωση και χρήση διαδικτύου στην επικοινωνία των νέων συμπατριωτών. Τονίστηκε επίσης, μεταξύ άλλων, η σημασία της συνεργασίας με τη Νεολαία για τη Ρωσία.

Οι επίσημες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων τη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σολζενίτσιν» της Μόσχας. Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών της Συνάντησης, οι συμμετέχοντες προετοίμασαν ένα σχέδιο Στρατηγικής για την ανάπτυξη της κοινότητας Νέων Ρώσων Συμπατριωτών, που διαμένουν στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες της Επετειακής Συνάντησης επισκέφτηκαν το γνωστό αξιοθέατο – το Κρεμλίνο της Μόσχας, έλαβαν μέρος σε ιστορικό και πολιτιστικό παιχνίδι περιπέτειας στο πάρκο "Angarskie prudy", καθώς και παρευρέθηκαν στην εορταστική συναυλία «Η Ρωσία ενώνει», αφιερωμένη στην Ημέρα Εθνικής Ενότητας στο Ολυμπιακό συγκρότημα Luzhniki.

Ο Λενς Στέρνμπεργκ, μέλος της ελληνικής αποστολής, εκπρόσωπος της Νεολαίας, εθελοντής της Δράσης «Η κορδέλα του Αγ.Γεωργίου» και της εορταστικής συναυλίας «Ημέρα της Νίκης» στην Αθήνα, είπε για τη συμμετοχή το εξής: «Πρώτα απ’όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μου δόθηκε να γνωρίσω νέους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μας από διάφορες χώρες του κόσμου. Το κύριο θετικό αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι έχω αποκτήσει φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε να διατηρούμε επαφή μεταξύ μας, να επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

слет фото 1 слет фото 14

слет фото 5

слет фото 7 слет фото 18

слет фото 8 слет фото 22

Read 1966 times

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses small

RUSSIA.STUDY:

Russia study

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: