Έλληνες φοιτητές έπαιξαν Τσέχωφ στη σκηνή του ΡΠΕΚ στην Αθήνα Featured

Rate this item
(4 votes)

Στις 2 Δεκέμβρη του 2016 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε βραδιά αφιερωμένη στη ρωσική λογοτεχνία και τη μουσική. Το επίσημο μέρος της βραδιάς άνοιξαν o αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Νίκος Λέανδρος και ο αναπληρωτής διευθυντής του ΡΠΕΚ Γεννάδιϊ Ρογαλγιόφ. Επίτιμοι καλεσμένοι της βραδιάς ήταν η επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Ψύλλα Μαριάννα, η πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» Μαρία Μαρούλη-Ζηλεμένου, εκπρόσωποι του οργανισμού «UNESCO». 

Η μουσικό-θεατρική παράσταση που βασίστηκε στο διήγημα του Αντόν Τσέχωφ «Αλογίσιο όνομα» και παρουσιάστηκε από νέους ηθοποιούς, μουσικούς, αποφοίτους και φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και από σπουδαστές των μαθημάτων του ΡΠΕΚ - με την καθοδήγηση του καθηγητή Θεατρολογίας, σκηνοθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκου Διαμαντή, κατέκτησε όλους τους θεατές. 

Η Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βρυζάκη προκάλεσε την έκπληξη με την δραματικότητα και τη δύναμη των εκτελέσεων ρωσικών λαϊκών και σύγχρονων τραγουδιών. Ευχάριστες εντυπώσεις άφησαν και οι εμφανίσεις των νέων ηθοποιών. Οι θεατές άκουσαν με ευχαρίστηση την εκπληκτική εκτέλεση από τον πιανίστα Χρήστο Παπαγεωργίου αποσπασμάτων από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε στυλ Ραχμάνινωφ και την εκτέλεση από τον Βασίλη-Δεναχή Κωστόπουλο (βαρύτονος) αποσπασμάτων της άριας του «Θνήσκοντος Τσάρου» από την όπερα «Μπορίς Γκοντούνωφ» του Μούσοργκσκιϊ. 

Τη βραδιά παρακολούθησαν φοιτητές, απόφοιτοι, καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, οι μαθητές των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας στο ΡΠΕΚ, νεαροί Έλληνες, εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας και συμπατριώτες μας. Η αίθουσα του ΡΠΕΚ με δυσκολία μπόρεσε να φιλοξενήσει όλους όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν τη βραδιά! 

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου ΠανεπιστημίουΤσοκανή Χαρίκλεια για την οργάνωση μιας τέτοιας αξέχαστης παράστασης

 
 

 

02 06

18 12

15 14


Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ. 

Read 3008 times Last modified on Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:45

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: