Η λογοτεχνική και μουσική βραδιά αφιερωμένη στην 250η επέτειο από τη γέννηση του Νικολάι Καραμξίν Featured

Rate this item
(0 votes)

Στις 14 Δεκεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε λογοτεχνική-μουσική βραδιά αφιερωμένη στην 250η επέτειο από τη γέννηση του N.M.Καραμζίν, «του μεγάλου πολίτη της Ρωσικής Γης», του Ρώσου ιστορικού, του μεγαλύτερου λογοτέχνη της εποχής του συναισθηματισμού, του αναμορφωτή της ρωσικής γλώσσας, του δημιουργού της «Ιστορίας του Ρωσικού Κράτους» - ενός από τα πρώτα γενικά έργα σχετικά με την ιστορία της Ρωσίας. 

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ροσσοτρουντνίτσεστβο Γ.A.Ρογκαλιόφ απευθύνθηκε στο κοινό με χαιρετιστήριο λόγο. Την προσοχή του κοινού προκάλεσε η  παρουσίαση «Η ζωή και το έργο του Νικολάι Καραμζίν», που προετοιμάστηκε από το διδακτικό προσωπικό των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας στο ΡΠΕΚ με τη συμμετοχή των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν την παρουσίαση στη ρωσική γλώσσα και απήγγειλαν ποιήματα του Καραμζίν. 

Το μουσικό μέρος της βραδιάς αποτελούνταν από εκτελέσεις των μαθητών της καθηγήτριας του πιάνου Άντζελας Παπαδοπούλου, που απέδειξαν για άλλη μια φορά το ταλέντο τους: του Γεωργίου Σαρίδησε μια παραλλαγή του Berkovitch στο έργο «Καπρίτσιο» του Paganini,o Ανδρέας Χαλάς  με το έργο του Berkmiller «Η Τρικυμία». 

Το κοινό ευχαρίστησαν και οι θαυμάσιοι εκτελεστές των ρωσικών ρομάντζων: η σπουδάστρια των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας στο ΡΠΕΚ και του Ωδείου Αθηνών Γεωργία Κατσίβελου (σοπράνο), μαθήτρια φωνητικής της καθηγήτριας Εύας Δούμα, η φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών  Άννα- Ελεονώρα  Ριέρα (σοπράνο), ο φοιτητής της Μουσικής Ακαδημίας των Αθηνών Ιγκόρ Τόϊκιν (βαρύτονος). Τα μουσικά έργα συνόδευε η πιανίστρια Ιρίνα Κνιάζεβα. 

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων: του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πάντειου Πανεπιστημίου, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. μαζί με τον Καθηγητή Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, καθώς και ρωσόφωνη νεολαία, εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας. Η ατμόσφαιρα της βραδιάς ήταν πολύ φιλική.

DSC 0278 DSC 0297

DSC 0276

DSC 0348 DSC 0344

DSC 0368 DSC 0381

DSC 0387 DSC 0436

DSC 0404 DSC 0446

DSC 0451

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Read 2997 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: