ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (36)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη της Διεθνούς Ολυμπιάδας για μεταπτυχιακούς φοιτητές, Open Doors: Russian Scholarship Project, χάρη στην οποία οι φοιτητές από διάφορες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν δωρεάν στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διοργανωτής του πρότζεκτ είναι ο Όμιλος “Πανεπιστήμια του κόσμου“. Η Ολυμπιάδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ροσσοτρούντνιτσεστβο και του Υπουργείου Παιδείας και επιστήμης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σκοπός του πρότζεκτ είναι η αποτελεσματική επιλογή ταλαντούχων ξένων υποψηφίων για μεταπτυχιακά προγράμματα των ρωσικών πανεπιστημίων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υπήκοοι οποιασδήποτε χώρας (εξαιρούνται οι υπήκοοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας), καθώς επίσης και Ρώσοι συμπατριώτες, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή πρόκειται να αποφοιτήσουν από κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα το έτος 2020.

Για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα θα πρέπει να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα της Ολυμπιάδας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2019, πατώντας το κουμπί "PARTICIPATE" (http://www.od.globaluni.ru). Μετά την εγγραφή θα αποκτήσετε πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό σας.

Το πρώτο στάδιο (επιλογής) θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2019 σε online μορφή. Οι συμμετέχοντες που θα κάνουν την εγγραφή θα πρέπει να συμπληρώσουν τον φάκελό τους (Portfolio) στον προσωπικό λογαριασμό τους, σύμφωνα με τους όρους που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ολυμπιάδας. Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι στις γλώσσες διεξαγωγής της Ολυμπιάδας (ρωσικά ή αγγλικά) ή θα πρέπει να επιδείξετε την μετάφρασή τους σε μια από τις γλώσσες της Ολυμπιάδας (όποια επιθυμείτε). Το Portfolio των συμμετεχόντων θα βαθμολογηθούν από τους αρμόδιους κριτές. Η βαθμολογία του Portfolio θα δημοσιευτεί στον προσωπικό λογαριασμό των συμμετεχόντων.

Τους κανόνες, τους όρους και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή και τα στάδια της Ολυμπιάδας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Για τους νικητές και προκριθέντες στην Ολυμπιάδα ισχύει το σύστημα του "ενός παραθύρου": ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα 500 πανεπιστήμια σε 80 πόλεις της Ρωσίας. Οι νικητές της Ολυμπιάδας εισάγονται στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους πριν το κύριο διαγωνισμό επιλογής υποψηφίων.

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι από 162 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στην περσινή Ολυμπιάδα, από τους οποίους οι νικητές ήταν 316 άτομα από 60 χώρες σε 10 κατευθύνσεις σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες συμμετοχής και τις κατευθύνσεις σπουδών, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ολυμπιάδας https://od.globaluni.ru/about.php

12 Open Doors eng

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την εκπαίδευση με κρατική υποτροφία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποδιευθυντής του ΡΠΕΚ Βιατσεσλάβ Σιντλερόνοκ, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα σπουδών με κρατική υποτροφία στα ρωσικά πανεπιστήμια για ξένους πολίτες και ρωσόφωνους συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Ο Σιντλερόνοκ είπε ότι περίπου 500 ρωσικά πανεπιστήμια απ’ όλη τη Ρωσία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας – της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπό την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε απευθείας επικοινωνία, ο Αντρέι Ρεμεντσόφ, Αντιπρύτανης της Διεθνούς Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μίλησε για τις σχολές, τις κατευθύνσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του πανεπιστημίου, τις δυνατότητες εκπαίδευσης για ξένους πολίτες, καθώς και για τα καλοκαιρινά πρόγραμμα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας και για πολλά άλλα. Η φοιτήτρια από την Ελλάδα, η Μαρία-Αριάδνη Μαρκάκη, η οποία έλαβε υποτροφία για το πρόγραμμα σπουδών το 2019 από το ΡΠΕΚ στην Αθήνα, και τώρα σπουδάζει στη Ρωσία, μοιράστηκε τις εντυπώσεις της από την φοιτητική ζωή και τις σπουδές της στη Μόσχα, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Δικαίου και Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RANEPA) Β. Σμιρνόφ στην παρουσίαση της Ακαδημίας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα προγράμματα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρον πληροφορία για τους υποψήφιους σπουδαστές ήταν η αναφορά στη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του βασικού προγράμματος σπουδών (bachelor) τους, να συνεχίσουν τις σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα - οργανισμούς εταίρους της ακαδημίας, καθώς και η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης από ξένους φοιτητές σε ρωσικές τράπεζες, νομικούς, οικονομικούς και άλλους οργανισμούς.

Η συντονίστρια της στρογγυλής τραπέζης, υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ κ. Ναταλία Ερεμένκο αναφέρθηκε στη διαδικασία εισαγωγής στα ρωσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, καθώς και για την πρακτική χορήγησης υποτροφιών των προηγούμενων ετών.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρωσία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και των συμπατριωτών μας, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι μαθητές των ελληνικών λυκείων και κέντρων ξένων γλωσσών, οι καθηγητές και οι γονείς υποψήφιων φοιτητών, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλες κοντινές πόλεις επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε σεμινάρια και στρογγυλά τραπέζια στο ΡΠΕΚ.

Φέτος, οι κάτοικοι από μακρινές περιοχές και πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χαλκίδα, Κόρινθος, ήρθαν και αυτοί για να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη Ρωσία, καθώς και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Οι τακτικοί συμμετέχοντες στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης είναι οι φοιτητές και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, του City Unity College.

Κλείνοντας, η Ναταλία Ερεμένκο συμβούλεψε όλους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν υποτροφία – να ξεκινήσουν την προετοιμασία και τη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων, να επιλέξουν τα πανεπιστήμια, πόλεις και κατευθύνσεις, που τους ενδιαφέρουν, έτσι ώστε μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας του Ρόσσοτρούντνιτσεστβο, να ξεκινήσουν την υποβολή των εγγράφων. Για άλλη μια φορά, η υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ, τόνισε ότι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για τις σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα).

IMG 4553 IMG 4522

IMG 4537

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα προσκαλεί τους μαθητές λυκείου, φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές της ρωσικής γλώσσας, διευθυντές των Κυριακάτικων σχολείων, γονείς και όλους τους ενδιαφερόμενους στο Στρογγυλό Τραπέζι "Εκπαίδευση με κρατική υποτροφία στα πανεπιστήμια της Ρωσίας" στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο ΡΠΕΚ (Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι 15231, τηλ. 2106778389, 2106722802).

Οι συμμετέχοντες της στρογγυλής τραπέζης θα ενημερωθούν σχετικά με τις σπουδές στα ρωσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με κρατική υποτροφία απο την Ρωσική Ομοσπονδία, τις υποτροφίες που δόθηκαν σε Έλληνες υπηκόους τα προηγούμενα έτη, την ηλεκτρονική πύλη Russia.Study, τα είδη παρακολούθησης και τους διάφορους τίτλους σπουδών, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για τις υποτροφίες, τα αναγκαία επίπεδα γνώσης της ρωσικής γλώσσας, την κατάταξη των ρωσικών πανεπιστημίων στον κόσμο και άλλα πολλά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών μεταξύ των ξένων φοιτητών έχουν δοθεί 15.000 υποτροφίες για δωρεάν εκπαίδευση στα ρωσικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εκτός από τους ξένους πολίτες, αίτηση μπορούν επίσης να κάνουν άτομα χωρίς ιθαγένεια, καθώς και όσοι συμπατριώτες ζουν στο εξωτερικό (εξαιρούνται οι Ρώσοι πολίτες που έχουν εσωτερικά ρωσικά διαβατήρια).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Online παρουσίαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπό την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Financial University) με τη συμμετοχή της φοιτήτριας από την Ελλάδα
- παρουσίαση του εκπροσώπου της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANERA)

Στην Ελλάδα ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα).

Είσοδος ελεύθερη

2011 Krstol GR 

Το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ukhta (UGTU) είναι ένας μοναδικός εκπρόσωπος των ρωσικών πανεπιστημίων πετρελαίου και φυσικού αερίου και ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά πανεπιστήμια του Βορειοευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, καθώς και τα διδακτορικά προγράμματα. Το UGTU βρίσκεται στην πόλη Ukhta (Ουχτά), η οποία αποτελεί το βιομηχανικό κέντρο της Δημοκρατίας Κομί. Η Ουχτά είναι η γενέτειρα του πρώτου ρωσικού πετρελαίου.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει μια μοναδική εκπαιδευτική, καινοτόμο και επιστημονική βάση: περισσότερα από 100 σύγχρονα εργαστήρια σε όλους τους τομείς της επιστημονικής έρευνας, 12 επιστημονικές σχολές και το Ινστιτούτο Σχεδιασμού Πετρελαίου και Αερίου. Το πανεπιστήμιο αναπτύσσει επιστημονικά έργα και νέες τεχνολογίες για όλες τις κορυφαίες επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και άλλες βιομηχανίες της Ρωσίας.

Μια από τις βασικές κατευθύνσεις του πανεπιστημίου είναι η ενεργή συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους στη βιομηχανία, όπως η Gazprom, Lukoil, Rosneft, Transneft και πολλών άλλων πολυεθνικών εταιρειών και των θυγατρικών τους στην περιοχή. Επίσης, αναπτύσσεται η συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το UGTU σήμερα μπορεί δικαίως να καταταχθεί σε μια κορυφαία πλατφόρμα καινοτομίας του συγκροτήματος ορυκτών πόρων όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των επιστημονικών σχολών είναι πολύ ευρύ: πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κατασκευές, δασοκομία, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οικονομία, PR, αθλητισμός, κ.α.

Σήμερα, περίπου 500 μαθητές από 26 χώρες σπουδάζουν στο UGTU σε 23 διαφορετικές ειδικότητες. Το πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται να προσελκύσει περισσότερους ξένους φοιτητές. Για όσους δεν έχουν επαρκή γνώση της ρωσικής γλώσσας, το πανεπιστήμιο παρέχει μαθήματα ρωσικής γλώσσας ως ξένης, καθώς και την ηλεκτρονική υποστήριξη 24/7 σε όλα τα θέματα. Επίσης, εφαρμόζονται προγράμματα προσαρμογής με στόχο την ενίσχυση της διακρατικής ενότητας. Το πανεπιστημιακό συγκρότημα διαθέτει 15 άνετες φοιτητικές εστίες, δύο αθλητικά συγκροτήματα, δύο εκπαιδευτικά και αθλητικά κέντρα αναψυχής, χιονοδρομικό κέντρο και πανεπιστημιακή πισίνα. Στο UGTU αναπτύσσονται περισσότερα από 40 αθλήματα και πάνω από 10 τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας. Κάθε χρόνο, οι φοιτητές της UGTU έχουν την ευκαιρία να εργαστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στην φοιτητική ομάδα κατασκευών.

Η εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο για αλλοδαπούς πολίτες είναι δυνατή τόσο στο πλαίσιο της ποσόστωσης όσο και επί πληρωμή διδάκτρων.

Επικοινωνία:
UGTU σαϊτ - https://en.ugtu.net/
Facebook - https://www.facebook.com/UkhtaStateTechnicalUniversity/
Instagram - https://www.instagram.com/ustu.russia/ 

 

 ugtu logo  5 0

MnEnd

Ακόμα 20 Έλληνες σπουδαστές φεύγουν για τη Ρωσία για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ρωσικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κάποιοι για την ειδικότητα, βασικό πτυχίο ή μεταπτυχιακό, ενώ κάποιοι άλλοι για το διδακτορικό και πρακτική άσκηση.

Όλοι τους είχαν υποβάλει αίτηση για τις υποτροφίες, πέρασαν τα στάδια της επιλογής υποψηφίων στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα και είχαν επιλεγεί σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας για δωρεάν εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος επιλογής των ξένων πολιτών, ατόμων χωρίς ιθαγένεια, καθώς και συμπατριωτών με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ελληνική Δημοκρατία για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Σε κάποιους υποψήφιους φοιτητές η επιτροπή επιλογής υποψηφίων συνέστησε να εγγραφούν στο προπαρασκευαστικό έτος, προκειμένου να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τη γνώση της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Σε ποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα να εγγραφούν ή ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν, οι υποψήφιοι επέλεξαν μόνοι τους. Φέτος, για τους Έλληνες φοιτητές θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια, όπως:

- Εθνική Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (Μόσχα)
- Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RANEPA, Μόσχα)
- Ρωσικό Εθνικό Ερευνητικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο "Ν.Ι. Πιρογκόφ" (Μόσχα)
- Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας (RUDN, Μόσχα)
- Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο "MPEI" (Μόσχα)
- Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο "A.N. Koσίγκιν" (Μόσχα)
- Κρατικό Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο "Α.Ι. Evdokimova" (Μόσχα)
- Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (SPBU)
- Πανεπιστήμιο Εθνικής Έρευνας Αγίας Πετρούπολης Τεχνολογίες Πληροφορίας, Μηχανικής και Οπτικής (ITMO University)
- Βόρειο-Δυτικό Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο "Ι.Ι. Μέτσνικοφ" (Αγία Πετρούπολη)
- Ρωσικό Ινστιτούτο Παραστατικών Τεχνών (Αγία Πετρούπολη)
- Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Καζάν (περιοχή της Βόλγας)
- Κεντρική Μουσική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Μόσχας "Π.Ι. Τσαϊκόφσκι" (Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση).

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες φοιτητές πλέον ρωσικών πανεπιστημίων:
- Εύα Αδαμάντια Κουτσιαρά (Διεθνείς Σχέσεις, Bachelor)
- Ευστάθιος Κομτσίας (Ψυχολογία, Bachelor)
- Νικόλαος Σακελλιών (Πληροφορική και Μηχανική υπολογιστών, Bachelor)
- Ιωάννης Μιρονένκο (Μουσική και θεατρική τέχνη, ειδικότητα)
- Αναστασία Αδαμίδου (Γενική Ιατρική, ειδικότητα)
- Βασίλειος Τακούδι Αλεξία (Αστρονομία, ειδικότητα)
- Αρετή Σεϊνταρίδου (Σκηνοθεσία, ειδικότητα)
- Μυρτώ Τελοπούλου (Οδοντιατρική, ειδικότητα)
- Μαρία-Αριάδνη Μαρκάκη (Γενική Ιατρική, ειδικότητα)
- Ειρήνη Θεοδωρίδου (Γλωσσολογία, Μεταπτυχιακό)
- Σπυρίδων Μελάς (Θεολογία, Μεταπτυχιακό)
- Ηλίας Σαμαράς-Καμηλαράκης (Επιχειρησιακή πληροφορική, Μεταπτυχιακό)
- Δημήτριος Παλογιαννίδης (Βιοτεχνολογικά συστήματα και τεχνολογίες, Μεταπτυχιακό)
- Δημήτρα Νάντι (Θέατρο τέχνης, Μεταπτυχιακό)
- Μάρθα Κελέση (Παιδαγωγική εκπαίδευση, Μεταπτυχιακό)
- Ελευθερία Παπαδοπούλου (Διοίκηση, Μεταπτυχιακό)
- Αργυρώ Γιαβροπούλου (Φιλολογία, Μεταπτυχιακό)
- Ανδρέας Ιωάννης Μπακιρτζής (Τεχνοσφαίρια ασφάλεια, Διδακτορικό)
- Βαρβάρα Tαταρίδου (Ορθοδοντική, πρακτική άσκηση)
- Φίληβος Γκάτζιος (Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία, Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση)

Τους ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και καλή παραμονή στη Ρωσία!

Υπενθυμίζουμε, ότι το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα είναι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν υποτροφία για ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση στα ρωσικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, προσκαλούνται σε Στρογγυλό Τραπέζι στο ΡΠΕΚ στις 20 Νοεμβρίου (Τετάρτη) στις 19:30. Στείλτε τις αιτήσεις σας μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα στάδια επιλογής υποψηφίων, διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό άρθρο ΕΔΩ (κάντε κλικ και ανοίξτε).

russia study

Από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, η Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (HSE) θα πραγματοποιήσει τη Διεθνή Ολυμπιάδα Νέων 2019-2020 (HSE Global Scholarship Competition-2020) για ξένους υποψηφίους, απάτριδες, καθώς και συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Η Ολυμπιάδα διεξάγεται σε offline and online μορφές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
- οι μαθητές της 10ης και 11ης τάξης λυκείου (11-12 τάξεις με 12ετές πρόγραμμα σπουδών) και κολεγίων
- απόφοιτοι ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φοιτητές ξένων πανεπιστημίων ηλικίας κάτω των 30 ετών
- αλλοδαποί πολίτες κάτω των 30 ετών, που διαμένουν στη Ρωσία.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Οι διαγωνισμοί της Ολυμπιάδας θα διεξαχθούν στους ακόλουθους τομείς: Αγγλικά, Ανατολικές Σπουδές, Design, Δημοσιογραφία, Ιστορία (Παγκόσμια), Πολιτιστικές Σπουδές, Μαθηματικά, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διεθνείς Σχέσεις, Νομικά, Ψυχολογία, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνικές Επιστήμες (Άνθρωπος. Κοινωνία. Κράτος), Σύγχρονη πολιτική, Φυσική, Φιλολογία, Φιλοσοφία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν online εγγραφή μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2019 και να ανεβάσουν στο προσωπικό τους λογαριασμό μια επιστολή κινήτρων/ συστατική επιστολή στα ρωσικά ή τα αγγλικά (σε μορφή Word, 1 σελίδα, γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος γραμματοσειράς: 12, απόσταση μεταξύ κειμένου: 1,5). Στη συνοδευτική επιστολή ο συμμετέχον θα πρέπει να μιλήσει για τον εαυτό του, για τα εκπαιδευτικά του επιτεύγματα, τα κίνητρα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και ενδεχομένως για τα σχέδια του για σπουδές στο HSE, με αναφορά στο μελλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (δείτε τη λίστα προγραμμάτων εδώ).

Η επιστολή κινήτρων δεν βαθμολογείται, αλλά αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος και προθυμίας συμμετοχής στο HSE Διεθνή Ολυμπιάδα Νέων-2020.

Οι νικητές και οι βραβευμένοι της Ολυμπιάδας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του HSE το 2020, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πλήρη κρατική υποτροφία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για προπτυχιακά/ εξειδικευμένα προγράμματα του HSE υπό τους όρους υποβολής αιτήσεων, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Διεθνής Ολυμπιάδας Νέων το Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019 έτος.

Οι συμμετέχοντες στην Ολυμπιάδα θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για υποτροφίες και επιχορηγήσεις για τη μείωση του κόστους σπουδών.

Τα αποτελέσματα της ΔΟΝ 2020 ισχύουν για την εισαγωγή στο HSE κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2020/2021 και 2021/2022.

Η Ολυμπιάδα δίνει ευκαιρία όχι μόνο για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ακαδημαϊκά θέματα, αλλά και την απόκτηση των μεθοδολογικών συστάσεων για την ανεξάρτητη προετοιμασία για τη συμμετοχή στις κατευθύνσεις της Ολυμπιάδας κατά τη διάρκεια των webinars της ΔΟΝ, αλλά και τη δυνατότητα εξοικείωσης με τα εκπαιδευτικά προγράμματα των προπτυχιακών προγραμμάτων της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών (HSE).

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους όρους εγγραφής στην Ολυμπιάδα, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) θα βρείτε στην ιστοσελίδα της HSE Global Scholarship Competition 2020 (https://olymp.hse.ru/en/inter/)

HSE poster ENG page 002

Η Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RANEPA) σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Ταταρστάν διοργανώνει το ετήσιο Διεθνές Νεανικό Εκπαιδευτικό Φόρουμ "VIII Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση της Προεδρικής Ακαδημίας", η οποία θα λάβει μέρος από τις 11 έως τις 24 Ιουλίου 2019 στο Καζάν (Δημοκρατία του Ταταρστάν, Ρωσία).

Η "Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση της Προεδρικής Ακαδημίας" - πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη νεολαία, το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις, τρέινινγκς, σεμινάρια, εξειδικευμένα μαθήματα, webinars, καθώς και διαδραστικά μαθήματα με κορυφαίους ρώσους και ξένους επιστήμονες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες παγκοσμίας κλάσης (http://www.campus4youth.com/).

Η Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – 2019 θα έχει το θέμα "Καινοτομίες και τάσεις" (Innovations and Trends) και θα φέρει κοντά φοιτητές από 25 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πάνω από 30 χώρες του κόσμου. Η ανάπτυξη καινοτόμων φοιτητικών δημιουργιών θα διευθύνεται από εκπαιδευτές και συντονιστές, ειδικούς από τη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η εγγραφή για τους ξένους συμμετέχοντες θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 14 Απριλίου (http://www.campus4youth.com/2019/summer/registration.php)

Για τους κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.

Οικονομικές προϋποθέσεις: Οι συμμετέχοντες πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς από τον τόπο διαμονής προς τη Μόσχα και την επιστροφή, το ποσό για την έκδοση βίζας για τη Ρωσία, την ασφάλεια για την έκδοση βίζας (η ασφάλιση για την περίοδο της Κατασκήνωσης καλύπτεται από τους διοργανωτές), τη διατροφή για την περίοδο παραμονής τους στη Μόσχα (μέχρι την προγραμματισμένη αναχώρηση για το Καζάν).

Τα έξοδα από τη στιγμή της άφιξης των συμμετεχόντων στην Καλοκαιρινή Κατασκήνωση στο Καζάν (τα μεταφορικά έξοδα από τη Μόσχα μέχρι το Καζάν και η επιστροφή, η διαμονή, η διατροφή, το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προγράμμα) καλύπτονται από τους διοργανωτές. Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι και για την αποστολή ειδικών γραμμάτων-προσκλήσεων για την έκδοση βίζας στους υποψήφιους που έχουν επιλεχθεί.

Για οχτώ συνεχόμενα χρόνια το RANEPA παρέχει τη μοναδική δυνατότητα σε φιλόδοξους και κινητοποιημένους φοιτητές, που πέρασαν επιτυχώς την πολύπλοκη διαδικασία επιλογής, να βυθιστούν για μερικές εβδομάδες στη συναρπαστική ατμόσφαιρα της Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης και να διαμορφώσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις, τις ηγετικές και καλλιτεχνικές τους δυνατότητες, που κρίνονται απαραίτητες για την προσωπική εξέλιξη. Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικές πόλεις και χώρες. Εργαζόμενοι σε πολυεθνικές ομάδες, αποκτούν και βελτιώνουν τις πρακτικές δεξιότητες στην πραγματοποίηση έργου, καθώς και αναπτύσσουν τις δεξιότητες εφαρμογής και ανάπτυξης της στρατηγικής προσέγγισης όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων. Η Καλοκαιρινή Κατασκήνωση συμβάλλει στην επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη των εκπαιδευόμενων, καθώς αποτελεί περιβάλλον μεγάλων ευκαιριών για τη νέα γενιά της ελίτ νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης περιλαμβάνει όχι μόνο εκπαιδευτικά αλλά και πολιτιστικά και ψυχαγωγικά στοιχεία. Πραγματοποιούνται εκδρομές για τους φοιτητές σε αξιοθέατα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν και της πρωτεύουσας της περιοχής – Καζάν, παιχνίδια και καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί.

mef fakultet ranepa

ranepa summer camp 

kampus 788

Η Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκαλεί τους φοιτητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από διάφορες χώρες να δηλώσουν συμμετοχή για τη Διεθνή καλοκαιρινή σχολή "Global Challenges 2019" στη Μόσχα από τις 05 έως τις 22 Αυγούστου 2019.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται διαλέξεις ιστορίας και πολιτισμού της Ρωσίας, διεθνών σχέσεων, οικονομίας, μαθημάτων ρωσικής γλώσσας, πολιτιστικό πρόγραμμα με επίσκεψη του Ιδρύματος στήριξης της δημόσιας διπλωματίας Γκορτσακοβ, του Κέντρου Ιστορίας της ρωσικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (MID RUS), του UN Πληροφοριακού Κέντρου και άλλων οργανώσεων.

Στις 20-21 Αυγούστου 2019 οι μαθητές της καλοκαιρινής σχολής θα συμμετάσχουν στο Διεθνές φοιτητικό συνέδριο με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

Γλώσσα προγράμματος – αγγλικά.

Ημερομηνία άφιξης στη Μόσχα – 3-4 Αυγούστου, ημερομηνία αναχώρησης από τη Μόσχα – 22 Αυγούστου 2019.

Κόστος ταξιδιού – 1150 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο "Yunost" με πισίνα στην περιοχή του μοναστηριού Νοβοντέβιτσι, οι διαλέξεις, το εκπαιδευτικό υλικό, η διατροφή (πρωινό και coffee-breaks στο ξενοδοχείο, μεσημεριανά από Δευτέρα έως Παρασκευή, δείπνο καλωσορίσματος και αποχωρισμού), η κάρτα μέσων μαζικής μεταφοράς για τρεις εβδομάδες, μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, εκδρομές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, κ.ά.).

Η Διπλωματική Ακαδημία του MID RUS παρέχει την βίζα σε όσους υποψηφίους καταθέσουν τις αιτήσεις και όλα τα απαραίτητα έγγραφα εγκαίρως (μέχρι τις 15.06.2019).

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να μάθετε για την περιγραφή της καλοκαιρινής σχολής στο επίσημο σάιτ της Διπλωματικής Ακαδημίας http://www.dipacademy.ru/en/news/global-challenges-2019-summer-immersion-into-russia/ .

dipacademy

IMG 2059 6365

Στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η τελευταία ημέρα των συνεντεύξεων για την επιλογή υποψηφίων για τις υποτροφίες σπουδών στα ΑΕΙ της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού σύμφωνα με τις επιδοτήσεις που καθόρισε η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ξένους υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η εκλεκτική επιτροπή αποτελούνταν από εκπροσώπους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Αντιπροσωπείας του Ροσσοτρουντνιτσεστβο στην Ελλάδα, του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, ελληνικών ΑΕΙ (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, πρόγραμμα Εράσμους) και του Ομίλου αποφοίτων σοβιετικών και ρωσικών ΑΕΙ. 

Στο εκλεκτικό της έργο η επιτροπή χρησιμοποίησε καθορισμένα κριτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες του ρωσικού Υπουργείου παιδείας και επιστήμης, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ροσσοτρουντνιτσεστβο, καθώς και σύμφωνα με τους κανονισμούς εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρακάτω θα δείτε την λίστα των προτεινόμενων υποψηφίων από την Επιτροπή προς το Υπουργείο παιδείας και επιστήμης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για υποτροφίες σπουδών στα ρωσικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020:

Bachelor:
1. Κομτσίας Ευστάθιος (37.03.01 Ψυχολογία) με τελική βαθμολογία 77,12%
2. Κουτσιαρά Αδαμαντία Εύα (41.03.05 Διαπολιτισμικές σχέσεις) με τελική βαθμολογία 82,68%
3. Σακελλιων Νικόλαος (09.03.01 Πληροφορική Electronic Services) με τελική βαθμολογία 82,76%

Ειδικότητες:
4. Μαρκάκη Μαρία-Αριάδνη (31.05.01 Γενική Ιατρική) με τελική βαθμολογία 82,12%
5. Σεϊνταρίδου Αρετή (52.05.02 Σκηνοθεσία θεάτρου) με τελική βαθμολογία 77,20%
6. Τελοπούλου Μυρτώ (31.05.03 Οδοντιατρική) με τελική βαθμολογία 79,60%
7. Τακούδη Αλεξία (03.05.01 Αστρονομία) με τελική βαθμολογία 95,52%
8. Αδαμίδου Αναστασία (31.05.01 Γενική Ιατρική) με τελική βαθμολογία 85,20%
9. Μιρονένκο Ιωάννης (53.05.04 Μουσικό-θεατρικές τέχνες) με τελική βαθμολογία 78,00%

Master:
10. Μελάς Σπυρίδων (48.04.01 Θεολογία) με τελική βαθμολογία 91,00%
11. Νταντη Δήμητρα (52.04.03 Θεατρική τέχνη) με τελική βαθμολογία 92,72%
12. Παπαδοπούλου Ελευθερία (38.04.02 Management) με τελική βαθμολογία 77,20%
13. Παλογιαννίδης Δημήτριος (12.04.04 Biotechnical Systems and Technologies) με τελική βαθμολογία 79,20%
14. Γιαβροπούλου Αργυρώ (45.04.01 Φιλολογία) με τελική βαθμολογία 73,28%
15. Θεοδωρίδου Ειρήνη (45.04.02 Γλωσσολογία) με τελική βαθμολογία 86,48%
16. Κελέση Μάρθα (44.04.01 Παιδαγωγικά) με τελική βαθμολογία 84,40%
17. Σαμαράς Καμιλαράκης Ηλίας (38.04.05 Business Information) με τελική βαθμολογία 77,28%

PhD:
18. Μπακιρτζής Ανδρέας Ιωάννης (14.06.01 Πυρηνική, θερμική ανανεώσιμη ενέργεια και τεχνολογίες) με τελική βαθμολογία 74,00%
Ιατρικές Ειδικότητες:
19. Ταταρίδου Βαρβάρα (31.08.74 Χειρουργική οδοντιατρική) με τελική βαθμολογία 88,20%

Μέση επαγγελματική εκπαίδευση:
20. Γκάτζιος Φίληβος (53.02.03 Εκτέλεση μουσικών οργάνων) με τελική βαθμολογία 79,00%

Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους τους μελλοντικούς φοιτητές!

IMG 9539 IMG 9556

IMG 9558 IMG 9571

IMG 9518

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεντεύξεις των υποψηφίων απονομής υποτροφιών για δωρεάν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια (ΑΕΙ) της Ρωσίας για ξένους υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Συνολικά, ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για δωρεάν εκπαίδευση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας ξεπερνά τους 50, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Έλληνες υπήκοοι καθώς και ρώσοι συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Αντιπροσωπείας Rossotrudnitsestvo, του Υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων της Ελλάδας, του Ομίλου αποφοίτων σοβιετικών και ρωσικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και ελληνικών ΑΕΙ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη συνέντευξη έδειξαν ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και μίλησαν στην επιτροπή για το ενδιαφέρον τους να φοιτήσουν στα ΑΕΙ της Ρωσίας σε επιλεγμένες κατευθύνσεις (Master: θεολογία, βιοτεχνολογικά συστήματα και τεχνολογίες, θεατρικές επιστήμες, management, γλωσσολογία, φιλολογία, Bachelor: Διεθνών σπουδών, πληροφορική και τεχνολογία υπολογιστών, design, πολιτική μηχανολογία, γλωσσολογία, Ειδίκευση: γενική ιατρική, σκηνοθεσία, οδοντιατρική, αστρονομία, εκτέλεση μουσικών οργάνων).

Στις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση στην οποία η Επιτροπή θα επιλέξει τους καλύτερους υποψηφίους για τις υποτροφίες από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η επιλογή των καλύτερων υποψηφίων πραγματοποιείται με βάση την τελική βαθμολογία η οποία διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα όλων των συνεντεύξεων. Τα κυριότερα κριτήρια επιλογής είναι ο τελικός βαθμός του απολυτηρίου λυκείου ή του πτυχίου, η γνώση της ρωσικής γλώσσας και το αποτέλεσμα της συνέντευξης. 

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα) είναι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές!

 

DSC 1216 

DSC 1225 DSC 1231

DSC 1243 DSC 1304

DSC 1244

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses kartinka sait GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: