Στρογγυλό τραπέζι "Εκπαίδευση με κρατική υποτροφία στα πανεπιστήμια της Ρωσίας" πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Featured

Rate this item
(2 votes)

Στις 17 Νοεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την εκπαίδευση με κρατική υποτροφία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών.

Η συντονίστρια της στρογγυλής τραπέζης, υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ κ. Ναταλία Ερεμένκο ανέφερε στο κοινό για τη θέση που κατέχουν τα κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη, μίλησε για το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και για τη μεγάλη ζήτηση που έχει η ρωσική εκπαίδευση από τους ξένους υπηκόους και Ρώσους συμπατριώτες, που διαμένουν στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, η κα Ερεμένκο αναφέρθηκε στη διαδικασία εισαγωγής στα ρωσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, καθώς και για την πρακτική χορήγησης υποτροφιών των προηγούμενων ετών. Για άλλη μια φορά, η υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ, τόνισε ότι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για τις σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα).

Στις εργασίες της στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάζοντας το πανεπιστήμιο τους και τα παραρτήματά του στις πόλεις Αγ. Πετρούπολη και Πένζα, καθώς και τις πολύπλευρες δραστηριότητες και κατευθύνσεις του, συμμετείχαν μέσω skype οι εκπρόσωποι της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών (HSE) από τη Μόσχα, οι καθηγητές Τμήματος Επικοινωνίας και Σχεδιασμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Παναγιώτης Κομπατσιάρης και Ιωάννης Μυλωνάς, επικεφαλής της ένωσης των ξένων φοιτητών, διαχειριστής προσλήψεων Amand van-Rossum, καθώς και ο φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών από την Ελλάδα Βασίλης Αναστασάκος. Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των αλλοδαπών σπουδαστών στην διαδικασία απόκτησης κρατικής υποτροφίας, το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης της ρωσικής γλώσσας για σπουδές με υποτροφία, η ύπαρξη των αγγλόφωνων προγραμμάτων στα πλαίσια της υποτροφίας, η αναγνώριση των πτυχίων εξωτερικού (ρωσικών πανεπιστημίων) στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών (HSE) μίλησαν για τα σχέδια του πανεπιστημίου για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των Διαγωνισμών – Ολυμπιάδων στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των ξένων πολιτών και Ρώσων συμπατριωτών, καθώς και μέσω διαπανεπιστημιακών συμφωνιών.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι μαθητές των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, μαθητές των ελληνικών γενικών λυκείων και οι ενδιαφερόμενοι γονείς.

DSC 0029 DSC 0001

23715 DSC 0004

DSC 0013 DSC 0017

DSC 1515 DSC 1482

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε  ΕΔΩ.

Read 2071 times Last modified on Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 15:32

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: