Κυριακή, 7 Ιανουαρίου οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν τα Χριστούγεννα Featured

Rate this item
(1 Vote)

Τη νύχτα της 7ης Ιανουαρίου, πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, καθώς και άλλες εκκλησίες που ζουν σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος τέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

02

Ο Πατριάρχης Κυρίλ στην Χριστουγεννιάτικη ομιλία του, σε απευθείας μετάδοση, σημείωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρόσεξαν τον ερχομό του Μεσσία, επειδή φανταζόντουσαν το Θεό με τον δικό τους τρόπο, τον ανθρώπινο. «Τον ήθελαν ως τρομερό και ευγενή βασιλιά, ενώ Αυτός γεννήθηκε από μια απλή, άγνωστη σε όλους Παρθένο Μαρία. Ενώ περίμεναν από Αυτόν καθοριστικές κοινωνικές αλλαγές, Αυτός άρχισε να διδάσκει να αγαπούν όχι μόνο τους φίλους, αλλά ακόμη και τους εχθρούς», είπε ο Πατριάρχης.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αφήνει παραδοσιακά τη Μόσχα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Αυτή τη φορά παρακολούθησε τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αγ. Συμεών και Άννας στην οδό Mokhovaya στην Αγία Πετρούπολη, όπου βαφτίστηκε ο πατέρας του.

03

Στην Αίγυπτο, ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, Tawadros II τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο νέο Καθεδρικό Ναό της Γέννησης του Χριστού, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο.

04

Στην Σερβία τηρήθηκε το χριστουγεννιάτικο έθιμο της καύσης κορμών βελανιδιάς. Στη φωτογραφία: Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μεσαιωνικό μοναστήρι στο σερβικό θύλακα της Γκρατσάνιτσα στο Κοσσυφοπέδιο.

05

Στη Γεωργία, οι πιστοί συγκεντρώνονται στον κύριο Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Τιφλίδας (Tsminda Sameba).

06

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. 

07

Στην Αιθιοπία την παραμονή των Χριστουγέννων, οι Ορθόδοξοι προσκυνητές συγκεντρώνονται στην πόλη Λαλιμπέλα, διάσημη για τις μονολιθικές εκκλησίες της. 

08

Σε μία από αυτές τις εκκλησίες – Biete Amanuel – για να μπει μέσα κανείς πρέπει να περάσει μέσα από το υπόγειο τούνελ.

09

Η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τελέστηκε και στη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού – Σπήλαιο Βηθλεέμ, η οποία, σύμφωνα με το μύθο, είναι χτισμένη στη γενέτειρα του Ιησού Χριστού. Εκεί, τις Θείες Λειτουργίες μπορούν να τελούν οι εκπρόσωποι μερικών χριστιανικών εκκλησιών.

10

Πηγή: Ρωσική Υπηρεσία του BBC

Read 2874 times Last modified on Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:25

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: