Εκδήλωση αφιερωμένη στα ρωσικά χειμερινά έθιμα και παραδόσεις πραγματοποιήθηκε στο ΡΠΕΚ της Αθήνας Featured

Rate this item
(1 Vote)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο η εκδήλωση στα πλαίσια του πρότζεκτ "Γνωριμία με τη Ρωσία".

Το μεγάλο γεγονός της βραδιάς ήταν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Κρατικού ενωμένου μουσείου πάρκου της Μόσχας "Kolomenskoye" με τίτλο "Ρωσικός χειμώνας: Η γοητεία των εορτών". Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του μουσείου Sergey Khudyakov μίλησε για τα αξιοθέατα του μουσείου, τα γραφικά τοπία του οποίου μπορούσαν να δουν οι παρευρισκόμενοι στις φωτογραφίες της έκθεσης. Η έκθεση στο ΡΠΕΚ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Οι σπουδαστές της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του ΡΠΕΚ παρουσίασαν στο κοινό, στα ρωσικά και ελληνικά, την ιστορία και τις παραδόσεις των ρωσικών χειμερινών γιορτών: Πρωτοχρονιά, Χριστούγεννα και Μάσλενιτσα. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ετοίμασαν για τους παρευρισκόμενους ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με διασκεδαστικούς διαγωνισμούς. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν οι ρωσικοί παραδοσιακοί χοροί του Ρωσικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Μπεριόσκα".

Η εκδήλωση και το πλούσιο πρόγραμμά της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των νέων και των σπουδαστών των κορυφαίων ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα και ενδιαφέρονται για τον ρωσικό πολιτισμό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινού και των συμπατριωτών μας. Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τσάι και νόστιμες ρωσικές κρέπες, πόντσικι, πιροσκί, πριάνικι και άλλα πολλά.

DSC 0714 DSC 0716

DSC 0726 DSC 0728

DSC 0761 DSC 0731

DSC 0778 DSC 0791

DSC 0797 DSC 0805

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2213 times Last modified on Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 11:48

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: