Εκατοντάδες Έλληνες μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας "Σύγχρονη Ρωσία" στην πόλη της Κατερίνης Featured

Rate this item
(0 votes)

Στην Αστική Σχολή Κατερίνης με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Σύγχρονη Ρωσία", την οποία παρείχε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Ρωσία σήμερα" και το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Sputnik. Στην έκθεση παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με χειμωνιάτικα τοπία, πανέμορφη θέα της πρωτεύουσας της Ρωσίας και της συμπρωτεύουσας – Αγίας Πετρούπολης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού "Αντόν Τσέχοφ" σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης και το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας.

Την εκδήλωση των εγκαινίων της φωτογραφικής Έκθεσης χαιρέτησαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πιερίας κ. Νικόλαος Χηνόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Γεώργιος Τζήμας. Εκ μέρους του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου την έκθεση ευλόγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιερέων της Ι.Μ. Κίτρους, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ. Το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπήθηκε από τον Ακόλουθο Krivoruchko.

Η Στύλου Όλγα, μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, μίλησε για τη σύγχρονη Ρωσία. Ενώ, όλοι οι ομιλητές στις εισηγήσεις τους σημείωσαν την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και Ελλάδας, της θρησκευτικής και πολιτιστικής κοινότητας των λαών των δύο χωρών. Στα εγκαίνια συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και οι Διευθυντές των σχολείων της πόλης.

Σε συμφωνία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον χώρο της έκθεσης καθ' όλη τη διάρκεια επισκέφτηκαν εκατοντάδες μαθητές των ελληνικών σχολείων απ’ όλη την περιοχή. Την ξενάγηση για τους μαθητές έκανε η Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού "Αντόν Τσέχοφ", Παυλίδου Ελένη. Όλοι οι επισκέπτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο για το φωτογραφικό υλικό, αλλά και για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας. Πολλά από παιδιά έκαναν ερωτήσεις και κάποια απ’ αυτά, για παράδειγμα οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου μίλησαν για τη Ρωσία.

Η έκθεση φωτογραφίας "Σύγχρονη Ρωσία" κέντρισε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, καλύφθηκε από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλοι όσοι την επισκέφθηκαν σημείωσαν, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται σε τακτική βάση.

58 310

IMG 20180122 182129 IMG 20180122 182416

IMG 20180126 125844

Read 1778 times

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: