Κριτήρια επιλογής υποψηφίων για σπουδές με κρατική υποτροφία στα ΑΕΙ της Ρωσίας Featured

Rate this item
(3 votes)

Κατά το πρώτο στάδιο της επιλογής, στους υποψηφίους συνιστάται να επικεντρωθούν στα ακόλουθα κριτήρια:

1. Ο μέσος όρος του πιστοποιητικού της Τρίτης (Γ') τάξης του Λυκείου ή του Πτυχίου πανεπιστήμιου είναι το βασικό κριτήριο επιλογής, το οποίο δίνει έως και 70 από τα 100 βαθμούς.

2. Γνώση της ρωσικής γλώσσας (επιβεβαιώνεται με την ύπαρξη Πιστοποιητικού Ρωσομάθειας ή Βεβαίωσης επιτυχούς ολοκλήρωσης διαγνωστικού γλωσσικού τεστ του ΡΠΕΚ) – ένα κριτήριο, που δίνει επιπλέον 5 βαθμούς:

Προπτυχιακά (βασικό πτυχίο) και Ειδικότητα. Στον υποψήφιο δίνεται το δικαίωμα να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο χωρίς τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και μέσα σε ένα χρόνο να σπουδάσει στο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα σπουδών στα πλαίσια της υποτροφίας. Για την κατάρτιση του Προπτυχιακού και της Ειδικότητας είναι επιθυμητό ο υποψήφιος να γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα σε επίπεδο όχι χαμηλότερο από το B1 (Πρώτο επίπεδο).

Μεταπτυχιακά (Master). Στον υποψήφιο δίνεται το δικαίωμα να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο χωρίς τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και μέσα σε ένα χρόνο να σπουδάσει στο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα σπουδών στα πλαίσια της υποτροφίας. Για την κατάρτιση του Μεταπτυχιακού είναι επιθυμητό ο υποψήφιος να γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα σε επίπεδο όχι χαμηλότερο από το B2 (Δεύτερο επίπεδο).

Μεταπτυχιακά (Διδακτορικό). Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα σε επίπεδο όχι χαμηλότερο από το C1 (Τρίτο επίπεδο).

ΕΕΚ (επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση). Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα σε επίπεδο όχι χαμηλότερο από το B2 (Δεύτερο επίπεδο).

Κατά την υποβολή αιτήσεων για την υποτροφία ολοκλήρωσης σπουδών Διδακτορικού Επιπέδου ή για την ΕΕΚ, με την προϋπόθεση της γνώσης της ρωσικής γλώσσας σε επίπεδο C1 / B2, είναι απαραίτητο να υποβάλλονται εκθέσεις, επιστημονικές εργασίες, μελέτες σχετικά με το θέμα της εξειδίκευσης.

3. Τα αποτελέσματα της συνέντευξης (κριτήριο, το οποίο δίνει επιπλέον 25 βαθμούς). Για τη συνέντευξη είναι απαραίτητο να προσκομιστούν όλα τα διαθέσιμα διπλώματα, πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν διάφορα επιτεύγματα, βεβαιώσεις παρακολούθησης και ολοκλήρωσης εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ.

Η γνώση της ρωσικής γλώσσας μπορεί να αποδειχθεί στις κρατικές εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης για την απόκτηση Πιστοποιητικού από το Κρατικό Πανεπιστήμιο "Λομονόσοφ" της Μόσχας (MSU), που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα δύο φορές τον χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.rcnk.gr/gr/studyrussian/2017-05-19-07-17-28).

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός, ότι η υποβολή των εγγράφων για την απόκτηση των κρατικών υποτροφιών για σπουδές στα πανεπιστήμια της Ρωσίας θα διαρκέσει μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2018. Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα Russia.study.

Read 1596 times Last modified on Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 13:25

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: