Διαγωνισμός φωτογραφίας "Παιδιά του Κόσμου" στα πλαίσια του έργου Photodiplomacy 2018 Featured

Rate this item
(2 votes)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας ενημερώνει για την έναρξη ενός μεγάλου διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο "Παιδιά του Κόσμου" στα πλαίσια του παγκόσμιου έργου Photodiplomacy 2018, ο κύριος στόχος του οποίου είναι η επέκταση και ενίσχυση των μεθόδων της λαϊκής διπλωματίας για την ενίσχυση της ειρήνης, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ του πολυεθνικού λαού της Ρωσίας και των λαών άλλων χωρών σε όλες τις ηπείρους.

Ο πρωτεργάτης του project είναι ο ρωσικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός PITFOND, σε συνεργασία με το Russian Peace Foundation, με την υποστήριξη της Rossotrudnichestvo και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων (συμπεριλαμβανομένης της UNESCO).

Το έργο βασίζεται σε διεξαγωγή Παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφιών, μια σειρά εκθέσεων, καθώς και μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων. Οι κύριες δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού - 1η Ιουνίου 2018.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δεκαετίας της Παιδικής Ηλικίας (που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2017) και αποσκοπεί στην υπογράμμιση της ευθύνης μας ενώπιον της νέας γενιάς, στους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε κληρονομιά, το κοινό μας σπίτι – τον πλανήτη Γη, απελευθερώνοντάς το από καταστροφικούς πολέμους, εγκληματική βία, απαράδεκτες διακρίσεις, περιβαλλοντική καταστροφή.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα, η φωτογραφία ως μέσο προβολής της περιβάλλουσας πραγματικότητας με τη βοήθεια τεχνικών μέσων έχει κατακτήσει γρήγορα τον κόσμο και έχει βρει τη θέση της όχι μόνο ανάμεσα σε τέτοια παραδοσιακά μέσα καλλιτεχνικής γνώσης, όπως γραφικά ή ζωγραφική, αλλά έχει γίνει ισχυρό μέσο ενημέρωσης της κοινωνίας, καθώς και μέσο προπαγάνδας και κινητοποίησης .

Η παραλαβή και επιλογή φωτογραφιών για τον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί από Μάρτιο έως Μάιο 2018. Οι εκθέσεις των καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού θα ανοίξουν ταυτόχρονα στα Ρωσικά Πολιτιστικά και Επιστημονικά Κέντρα σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο και θα είναι διαθέσιμες στο κοινό από τις 28 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2018.

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις του έργου Photodiplomacy 2018 στη Μόσχα (28.05.2018 – επίσημη παρουσίαση του έργου στο Russian Peace Foundation) και στην Αγία Πετρούπολη (01.06.2018 – τόπος διεξαγωγής πρώτης ρωσικής φωτογραφικής έκθεσης). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζεται να συμπεριλάβει ένα εξειδικευμένο διεθνές συνέδριο, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, απονομή βραβείων, καθώς και συναυλία με τη συμμετοχή παιδικών καλλιτεχνικών ομαδών.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Photodiplomacy 2018 θα καλύπτονται από τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων οργανισμών, καθώς και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η παραλαβή φωτογραφιών των συμμετεχόντων του διαγωνισμού στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 20.04.2018.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες (χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο επαγγελματίες φωτογράφοι, όσο και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

Κάθε συμμετέχων του Διαγωνισμού μπορεί να υποβάλει στο Διαγωνισμό όχι περισσότερες από πέντε φωτογραφίες.

Για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, γίνονται δεκτές έγχρωμες και μονόχρωμες φωτογραφίες (συμπεριλαμβανομένων των ασπρόμαυρων) με τα παρακάτω θέματα:
- Παιδιά διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων σε διαφορετικές καταστάσεις
- Παιδιά - πρεσβευτές του κόσμου
- "Παιδιά του Κόσμου" ως έργο της ανθρωπότητας (έργα τέχνης, αρχιτεκτονικά αντικείμενα, εφευρέσεις της επιστήμης για το καλό του κόσμου)
- Παιδιά που άλλαξαν τον κόσμο
- Παιδιά-ειρηνοποιοί
- Άποψη για τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού
- Άλλα θέματα που θίγουν τις θεματικές των ΠΑΙΔΙΩΝ (kids, children, babies) και του ΚΟΣΜΟΥ (στην κατανόηση του κόσμου, του σύμπαντος ή της ειρήνης).

Για κάθε φωτογραφία, ο συμμετέχων πρέπει να συμπεριλάβει την Περιγραφή της φωτογραφίας (κλικάρετε και κάντε λήψη).

Τεχνικές παράμετροι των απεσταλμένων φωτογραφιών:
- ανάλυση τουλάχιστον 4961х3508 px, 300 dpi (η εκτύπωση θα είναι σε μορφή A3)
- τύπος αρχείου JPEG,
- το όνομα του αρχείου πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή: Χώρα_Επίθετο Όνομα_Ονομασία Φωτογραφίας (π.χ.: Russia_IvanofIvan_FlowersofLife)

Για να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (κλικάρετε και κάντε λήψη) και να στείλετε μια σάρωση ή μια φωτογραφία της Συγκατάθεσης για συμμετοχή στο Διαγωνισμό (κλικάρετε και κάντε λήψη).

Όροι και οι προϋποθέσεις του Διαγωνισμού – δείτε ΕΔΩ (κλικάρετε και κάντε λήψη).

Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ.: 210 67 22 802 ή αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Read 1822 times Last modified on Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 14:13

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: