Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεντεύξεις επιλογής υποψηφίων για σπουδές με υποτροφία στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας στο ΡΠΕΚ της Αθήνας Featured

Rate this item
(2 votes)

Στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεντεύξεις με υποψηφίους για σπουδές με κρατική υποτροφία στα ΑΕΙ της Ρωσίας για τους ξένους πολίτες για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Στην επιλογή για δωρεάν σπουδές με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετέχουν οι Έλληνες πολίτες, Ρώσοι συμπατριώτες, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς και πολίτες χωρίς υπηκοότητα που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ειδικά προγράμματα στα πανεπιστήμια της Ρωσίας.

Βασικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων: ο βαθμός (μέσος όρος του απολυτηρίου λυκείου για το προπτυχιακό πρόγραμμα, πτυχίο Πανεπιστημίου για το μεταπτυχιακό), η γνώση της ρωσικής γλώσσας (επιβεβαιώνεται με το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ή με τη βεβαίωση διαγνωστικής εξέτασης), καθώς και τα αποτελέσματα της συνέντευξης.

Η Επιτροπή Επιλογής υποψηφίων αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, της αντιπροσωπείας του Ροσσοτρούντνιτσεστβο στην Ελλάδα, του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και από τους εκπροσώπους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Τα αποτελέσματα των πρώτων συνεντεύξεων έδειξαν το υψηλό επίπεδο της προετοιμασίας των υποψηφίων και το ενδιαφέρον τους για την εκπαίδευση στα ρωσικά πανεπιστήμια σε ακόλουθες κατευθύνσεις (προπτυχιακό πρόγραμμα: ψυχοπαιδαγωγική, χορογραφική τέχνη, ξενοδοχειακές επιχείρησεις, οικονομικά, ειδικότητα: μουσική και θέατρο, σκηνοθεσία θεάτρου, ιατρικές σπουδές, μεταπτυχιακά: γλωσσολογία).

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία!

 
 

DSC 1327 DSC 1337

DSC 1325

DSC 1348 DSC 1350

DSC 1366 DSC 1379

IMG 5838

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 1073 times Last modified on Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:47

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: