Για πρώτη φορά στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το γεωγραφικό τεστ γνώσεων - Geographical Dictation Featured

Rate this item
(3 votes)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό κέντρο στην Αθήνα έγινε το μέρος διεξαγωγής της διεθνούς εκπαιδευτικής εκδήλωσης “Geographical Dictation” για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι “ο Ρωσικός Γεωγραφικός Σύλλογος”.

Επίτιμοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Γεωγραφικού Συλλόγου κ. Χριστόπουλος Ηνίοχος και ο Β’ Γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Φιόντορ Καλάιντοβ, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμούς και ευχήθηκαν επιτυχία και ορθές απαντήσεις στο τεστ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος γεωγραφίας και υποδιευθυντής του σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επί της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Σεργκέι Σαφρόνοβ, ο οποίος μίλησε σχετικά με την εκδήλωση και υπαγόρευσε τα θέματα της εξέτασης.

Στο τεστ συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές ρωσικών και ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, απόφοιτοι ελληνικών ΑΕΙ που μαθαίνουν ρωσικά, καθώς επίσης και ρώσοι συμπατριώτες μας με την επιθυμία να ελέγξουν αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη γεωγραφία.

Πριν την έναρξη της εξέτασης στο φουαγιέ του ΡΠΕΚ μεταδίδονταν βίντεο, αφιερωμένα στο γεωγραφικό τεστ γνώσεων με τη συμμετοχή ρώσων επώνυμων ηθοποιών και τηλεπαρουσιαστών. Για την προθέρμανση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε κουίζ, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να επιδείξουν τις γνώσεις τους και να συντονιστούν με το κλίμα. Για τις σωστές απαντήσεις στο κουίζ δόθηκαν μικρά αναμνηστικά δώρα.

Η εξέταση αποτελούνταν από δύο μέρη των 15 ερωτήσεων, τα οποία ανήκαν σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν σύμφωνα με το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεωγραφίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από ειδικούς εκπροσώπους εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων.

Η έκθεση “Αρχέγονη Ρωσία” έδωσε στην εκδήλωση μια πραγματική γεωγραφική χροιά, με έργα κορυφαίων ρώσων καλλιτεχνικών φωτογράφων που απεικονίζουν μέρη συμπεριλαμβανόμενα στη λίστα φυσικής κληρονομιάς UNESCO και μοναδικές προστατευόμενες περιοχές και φυσικά πάρκα της Ρωσίας, καθώς επίσης και φωτογραφίες σπάνιων ζώων συμπεριλαμβανόμενων στο Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων.

IMG 9155 IMG 9187

IMG 9158

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 1821 times Last modified on Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 10:26

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: