Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το τρίτο φεστιβάλ παιδικής τέχνης “Το φως του χριστουγεννιάτικου αστεριού” Featured

Rate this item
(0 votes)

Την 1η Δεκέμβρη στο δημοτικό θέατρο της περιοχής Καλλιθέα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του παιδικού φεστιβάλ “Το φως του χριστουγεννιάτικου αστεριού” συγκεντρώνει σε μια σκηνή μουσικοχορευτικές ομάδες ρωσικών κυριακάτικων σχολείων, παιδικών κέντρων τέχνης και ανάπτυξης καθώς και ξεχωριστών ταλέντων μεταξύ παιδαγωγών και γονέων.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε το Επιστημονικό-παιδαγωγικό κέντρο με την υποστήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, του Συμβουλίου Ρωσικών Σχολείων στην Ελλάδα και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού κέντρου στην Αθήνα. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τα ρωσικά σχολεία “Rossiyskiy atestat”, “Mir”, “Veselye notki”, “Karusel”, ο παιδικός σταθμός “Cheburashka”, η σχολή χορού του Δημήτρη Φοκά κά.

Την γιορτινή διάθεση ενίσχυσαν τα θαυμάσια, χειροποίητα στολίδια και πολύχρωμα ντεκόρ που έφτιαξαν οι ταλαντούχοι παιδαγωγοί και γονείς φέρνοντας την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, που ήταν και το κύριο θέμα του φετινού φεστιβάλ. Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο και ποικίλο: μικροί και μεγάλοι χόρευαν και τραγουδούσαν, έπαιζαν διάφορα μουσικά όργανα (βιολί, πιάνο, μουσικά ξύλινα κουτάλια και μουσικά κουδουνάκια). Στην αρχή του προγράμματος το κοινό διασκέδασαν μικροί χαρούμενοι παλιάτσοι, ενώ στο τέλος βγήκε στη σκηνή μια αρκούδα και τσιγγάνοι που άρχισαν να χορεύουν ζωηρά – ακριβώς όπως σε μια πραγματική εκδήλωση Χριστουγέννων!

Διοργανωτής και εμπνευστής του φεστιβάλ ήταν η διευθύντρια του σχολείου “Rossiyskiy atestat” Α.Μ.Σαϊντακοβα, η οποία ανακοίνωσε στο κοινό και στους συμμετέχοντες ότι του χρόνου το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε στιλ διαγωνισμού “ανεύρεση νέων αστεριών-ταλέντων”. Θα υπάρχουν διάφορες υποψηφιότητες: φωνητικές ερμηνείες, τόσο ατομικές όσο και χορωδίες, εκτελέσεις μουσικών οργάνων, χοροί, θεατρικά κά. Για την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα υπάρξει ανακοίνωση στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς 2019-2020.


 
 

 

IMG 9313 IMG 9333

IMG 9355 IMG 9380

IMG 9495

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 1953 times Last modified on Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 14:45

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: