Την Ημέρα μνήμης του Άγνωστου στρατιώτη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τελετή τοποθέτησης λουλουδιών Featured

Rate this item
(0 votes)

Στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τελετή τοποθέτησης λουλουδιών στο μνημείο των σοβιετικών στρατιωτών, που πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας το 1941-1944. Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, του Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδας, του Συμβουλίου ρωσικών σχολείων στην Ελλάδα και ο διευθυντής της αντιπροσωπείας του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα.

Από το 2014 κάθε χρονιά στην Ρωσία στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζουν την Ημέρα μνήμης του Άγνωστου στρατιώτη. Στις 3 Δεκεμβρίου 1996 από το μέρος της ταφής των σοβιετικών στρατιωτών λήφθηκαν οι στάχτες του Άγνωστου στρατιώτη και με στρατιωτικές τιμές θάφτηκαν κοντά στο τείχος του Κρεμλίνου στον Κήπο του Αλεξάνδρου στη Μόσχα. Σε αυτό το σημείο άναψε η Αιώνια Φλόγα.

Ο ομαδικός τάφος των αγνώστων στρατιωτών, που έδρασαν όπως εκατομμύρια άλλοι άνδρες του Κόκκινου Στρατού την περίοδο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-1945, βρίσκεται στο 40ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Leningradskoye, όπου οι στρατιωτικές μονάδες του 16ου στρατού προστάτευσαν την Μόσχα. Σε αυτό το σημείο ειπώθηκαν οι λέξεις: "Δεν υπάρχει υποχώρηση, πίσω μας είναι η Μόσχα!"

Την Ημέρα μνήμης του Άγνωστου στρατιώτη πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις• τελετές τοποθέτησης λουλουδιών στους ομαδικούς τάφους και στα μνημεία στους πεσόντες στρατιώτες, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δίδονται μαθήματα θάρρους.

DSC 1178 DSC 1168

DSC 1203

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2039 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: