Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεντεύξεις των υποψηφίων απονομής υποτροφιών για εκπαίδευση στα πανεπιστήμια της Ρωσίας Featured

Rate this item
(4 votes)

Στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεντεύξεις των υποψηφίων απονομής υποτροφιών για δωρεάν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια (ΑΕΙ) της Ρωσίας για ξένους υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Συνολικά, ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για δωρεάν εκπαίδευση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας ξεπερνά τους 50, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Έλληνες υπήκοοι καθώς και ρώσοι συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Αντιπροσωπείας Rossotrudnitsestvo, του Υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων της Ελλάδας, του Ομίλου αποφοίτων σοβιετικών και ρωσικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και ελληνικών ΑΕΙ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη συνέντευξη έδειξαν ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και μίλησαν στην επιτροπή για το ενδιαφέρον τους να φοιτήσουν στα ΑΕΙ της Ρωσίας σε επιλεγμένες κατευθύνσεις (Master: θεολογία, βιοτεχνολογικά συστήματα και τεχνολογίες, θεατρικές επιστήμες, management, γλωσσολογία, φιλολογία, Bachelor: Διεθνών σπουδών, πληροφορική και τεχνολογία υπολογιστών, design, πολιτική μηχανολογία, γλωσσολογία, Ειδίκευση: γενική ιατρική, σκηνοθεσία, οδοντιατρική, αστρονομία, εκτέλεση μουσικών οργάνων).

Στις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση στην οποία η Επιτροπή θα επιλέξει τους καλύτερους υποψηφίους για τις υποτροφίες από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η επιλογή των καλύτερων υποψηφίων πραγματοποιείται με βάση την τελική βαθμολογία η οποία διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα όλων των συνεντεύξεων. Τα κυριότερα κριτήρια επιλογής είναι ο τελικός βαθμός του απολυτηρίου λυκείου ή του πτυχίου, η γνώση της ρωσικής γλώσσας και το αποτέλεσμα της συνέντευξης. 

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα) είναι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές!

 

DSC 1216 

DSC 1225 DSC 1231

DSC 1243 DSC 1304

DSC 1244

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 593 times Last modified on Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 13:29

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: