Στο ΡΠΕΚ της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των σπουδών στα ΑΕΙ της Ρωσίας Featured

Rate this item
(7 votes)

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την εκπαίδευση με κρατική υποτροφία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποδιευθυντής του ΡΠΕΚ Βιατσεσλάβ Σιντλερόνοκ, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα σπουδών με κρατική υποτροφία στα ρωσικά πανεπιστήμια για ξένους πολίτες και ρωσόφωνους συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Ο Σιντλερόνοκ είπε ότι περίπου 500 ρωσικά πανεπιστήμια απ’ όλη τη Ρωσία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας – της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπό την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε απευθείας επικοινωνία, ο Αντρέι Ρεμεντσόφ, Αντιπρύτανης της Διεθνούς Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μίλησε για τις σχολές, τις κατευθύνσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του πανεπιστημίου, τις δυνατότητες εκπαίδευσης για ξένους πολίτες, καθώς και για τα καλοκαιρινά πρόγραμμα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας και για πολλά άλλα. Η φοιτήτρια από την Ελλάδα, η Μαρία-Αριάδνη Μαρκάκη, η οποία έλαβε υποτροφία για το πρόγραμμα σπουδών το 2019 από το ΡΠΕΚ στην Αθήνα, και τώρα σπουδάζει στη Ρωσία, μοιράστηκε τις εντυπώσεις της από την φοιτητική ζωή και τις σπουδές της στη Μόσχα, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Δικαίου και Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RANEPA) Β. Σμιρνόφ στην παρουσίαση της Ακαδημίας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα προγράμματα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρον πληροφορία για τους υποψήφιους σπουδαστές ήταν η αναφορά στη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του βασικού προγράμματος σπουδών (bachelor) τους, να συνεχίσουν τις σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα - οργανισμούς εταίρους της ακαδημίας, καθώς και η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης από ξένους φοιτητές σε ρωσικές τράπεζες, νομικούς, οικονομικούς και άλλους οργανισμούς.

Η συντονίστρια της στρογγυλής τραπέζης, υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ κ. Ναταλία Ερεμένκο αναφέρθηκε στη διαδικασία εισαγωγής στα ρωσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, καθώς και για την πρακτική χορήγησης υποτροφιών των προηγούμενων ετών.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρωσία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και των συμπατριωτών μας, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι μαθητές των ελληνικών λυκείων και κέντρων ξένων γλωσσών, οι καθηγητές και οι γονείς υποψήφιων φοιτητών, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλες κοντινές πόλεις επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε σεμινάρια και στρογγυλά τραπέζια στο ΡΠΕΚ.

Φέτος, οι κάτοικοι από μακρινές περιοχές και πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χαλκίδα, Κόρινθος, ήρθαν και αυτοί για να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη Ρωσία, καθώς και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Οι τακτικοί συμμετέχοντες στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης είναι οι φοιτητές και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, του City Unity College.

Κλείνοντας, η Ναταλία Ερεμένκο συμβούλεψε όλους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν υποτροφία – να ξεκινήσουν την προετοιμασία και τη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων, να επιλέξουν τα πανεπιστήμια, πόλεις και κατευθύνσεις, που τους ενδιαφέρουν, έτσι ώστε μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας του Ρόσσοτρούντνιτσεστβο, να ξεκινήσουν την υποβολή των εγγράφων. Για άλλη μια φορά, η υπεύθυνη για την παραλαβή των εγγράφων των κρατικών υποτροφιών στο ΡΠΕΚ, τόνισε ότι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για τις σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα).

IMG 4553 IMG 4522

IMG 4537

Read 375 times Last modified on Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 15:16

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: