Υποστήριξη των συμπατριωτών που ζουν στην Ελλάδα

Συμπατριώτες είναι τα άτομα που γεννήθηκαν στο ίδιο κράτος,που διαμένουν ή διέμεναν σε αυτό και έχουν κοινή γλώσσα, ιστορία,πολιτιστική κληρονομιά, τις παραδόσεις και τα έθιμα, όπως και οι άπεύθείας απόγονοι αυτών των ατόμων. Συμπατριώτες είναι οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας,που διαμένουν μόνιμα εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, ως συμπατριώτες αναγνωρίζονται και τα πρόσωπα και οι απογόνοι τους, που διαμένουν εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ανήκουν κατά κανόνα στους λαούς,που ιστορικά κατοικούν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και έκαναν ελεύθερη επιλογή υπέρ των πνευματικών, πολιτιστικών και νομικών δεσμών με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τα πρόσωπα ανίοντες συγγενείς των οποίων κατοικούσαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων: άτομα που υπήρχαν πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι διέμεναν στις Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης που απέκτησαν την υπηκοότητα των χωρών αυτών ή που έγιναν πρόσωπα χωρίς υπηκοότητα, άτομα, που κατάγονται από τη Ρωσία, Ρωσική Δημοκρατία, РСФСР (Ρωσική Ομοσπονδία), ΕΣΣΔ, οι οποίοι είχαν ρωσική ιθαγένεια και έγιναν) και που έχουν γίνει πολίτες ενός άλλου κράτους ή πρόσωπα χωρίς υπηκοότητα.

Στον κόσμο διαμένουν περίπου 30 εκατομμύρια Ρώσοι συμπατριώτες, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν εκτός Ρωσίας. Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες Διασπορές στον κόσμο. Ζώντας στο εξωτερικό, οι συμπολίτες μας δεν χάνουν την επαφή με την ιστορική τους πατρίδα, όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και τα παιδιά τους γνωρίζουν και αγαπούν τη ρωσική γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Ρώσοι συμπατριώτες είναι φορείς του ρωσικού πολιτισμού, των αξιών, της γλώσσας, είναι ένα είδος αρωγοί των ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και των ξένων χωρών.

Το Ροσσοτρούντνιτσεστβο συνεργάζεται ενεργά με τις οργανώσεις των συμπατριωτών διοργανώνοντας διάφορες κοινές εκδηλώσεις για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να αισθάνονται τους δεσμούς τους στη Ρωσία και να κάνουν το παν για την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες.

Η δράση του Ροσσοτρούντνιτσεστβο στον τομέα της συνεργασίας και της ενοποίησης των συμπατριωτών στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών με την ιστορική Πατρίδα, στη διατήρηση της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στην υποστήριξη και στη διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας, στην ανάπτυξη και τη διάδοση στο εξωτερικό του ρωσικού πολιτισμού και της ρωσικής γλώσσας.

podderzhka soot

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: