Στην Ελλάδα διεξήχθησαν οι εξετάσεις της ρωσικής γλώσας ως ξένης Featured

Rate this item
(3 votes)

Από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα και στις 24 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε η χειμερινή εξεταστική της κρατικής εξέτασης της ρωσικής γλώσσας ως ξένης υπό τη διοργάνωση της Αντιπροσωπείας του Ροσσοτρουντνιτσεστβο στην Ελλάδα μαζί με το Εξεταστικό Κέντρο ξένων υπηκόων του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας (MSU). Όλοι οι ενδιαφερόμενοι απέκτησαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τις γνώσεις τους πάνω στη ρωσική γλώσσα ως ξένης σε διάφορα επίπεδα (από στοιχειώδη έως άριστη γνώση) με την εξέτασή τους στις 5 ενότητες "Λεξιλόγιο και Γραμματική", "Κατανόηση κειμένου", "Ακουστικός λόγος", "Παραγωγή γραπτού λόγου" και "Προφορικός λόγος".

Αυτή τη φορά προσκλήθηκε ο Andrey Nikolaevich Bogomolov, PhD στις παιδαγωγικές επιστήμες, καθηγητής του τμήματος ρωσικής γλώσσας για ξένους στο τμήμα φιλολογίας του MSU, υποδιευθυντής του Εξεταστικού Κέντρου ξένων υπηκόων του MSU. Ο A.N. Bogomolov παρατήρησε ένα πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας στους εξεταζόμενους τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. Μετά την ενότητα "Προφορικός λόγος", από τις δυσκολότερες και πιο αγχώδεις για τους εξεταζόμενους, ο καθηγητής είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γνώσεις της ρωσικής γλώσσας ήταν αντίστοιχες του επιπέδου που δήλωσε ο κάθε εξεταζόμενος, και σε μερικές περιπτώσεις και υψηλότερες: πολλοί εξεταζόμενοι είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις γνώσεις τους και απαντούσαν με ευκολία και γρήγορα στις ερωτήσεις, η συζήτηση μαζί τους ήταν πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Κάθε χρόνο επεκτείνεται η γεωγραφική συμμετοχή – στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη προσήλθαν για να εξεταστούν κάτοικοι μακρινών πόλεων και περιοχών (Εύβοια, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Κόρινθος, Πύργος, Λουτράκι, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καβάλα, Σέρρες, Βέροια, Σάπες, Φλώρινα κά.)

Ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να λάβουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης ξεπέρασε τον περσινό αριθμό στο διπλάσιο, γεγονός που μαρτυράει την άνοδο του ενδιαφέροντος των Ελλήνων για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.

Η κρατική εξέταση της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα διοργανώνεται από το ΡΠΕΚ στην Αθήνα με τη συμμετοχή ειδικών εξεταστών του MSU κάθε χρόνο ξεκινώντας από το 2009. Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποτελεί εξουσιοδοτημένο όργανο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 06.12.2001. Το πιστοποιητικό κρατικού προτύπου από το MSU αναγνωρίζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο για τη διανομή κενών θέσεων στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας (ΑΣΕΠ).

IMG 9662 IMG 9664 

IMG 9701

IMG 9710 IMG 9698

NBTP0622

IMG 9651 IMG 9640

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 666 times Last modified on Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 15:25

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: