Τα πιστοποιητικά της ρωσικής γλώσσας απένειμε ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο ΡΠΕΚ Featured

Rate this item
(3 votes)

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η επίσημη απονομή των πιστοποιητικών του Κρατικού Πανεπιστημίου του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU) στους Έλληνες επιτυχόντες των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του Ιουνίου 2019.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ροσσοτρούντνιτσεστβο στην Ελλάδα Αλεξάντρ Χομένκο και ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (PABSEC) Σίμος Κεδίκογλου, συγχαίροντας όλους τους φοιτητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους, οι οποίοι κατέβαλαν πολλή προσπάθεια, υπομονή και δουλειά στην προετοιμασία για τις εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας.

Πριν την έναρξη της επίσημης απονομής, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τραγούδια και ποιήματα από τους μαθητές του κυριακάτικου ρωσικού σχολείου "Χαρούμενες Νότες", οι οποίοι κι αυτοί έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο.

Για να περάσουν επιτυχώς τις ενότητες των εξετάσεων και να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό, οι σπουδαστές έπρεπε να βαθμολογηθούν από το 66% σε κάθε ενότητα. Κατά την καλοκαιρινή εξεταστική, πάνω από το 80% των ατόμων που δώσανε τις εξετάσεις έδειξαν τέλεια αποτελέσματα, συγκεντρώνοντας από 75% έως 100%. Οι επιτυχόντες που έβγαλαν μέσο όρο πάνω από 95%, μαζί με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, παρέλαβαν και αναμνηστικά δώρα – βιβλία ρωσικής λογοτεχνίας από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο.

Στην τελετή απονομής των πιστοποιητικών έλαβαν μέρος οι φοιτητές, επικεφαλής και καθηγητές πολλών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών της Αθήνας, όπως το "Μιρ", "Ροσσίισκιι Ατεστατ", "Λύρα", "Χαρούμενες Νότες", Siountri, So Easy, EuroGnosi κ.α. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας παρέλαβαν οι Έλληνες πολίτες από διάφορα προάστια της Αθήνας, τις κοντινές πόλεις, όπως Λουτράκι, Κόρινθος, Πύργος, Θήβα, Λιβαδειά, Ναύπακτος, Ελευσίνα, Βολάτη, Μέγαρα κ.α.) και νησιά Εύβοια και Ρόδο.

Η Ευαγγελία Καραπιδάκη, πρώην φοιτήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), η οποία πέρασε επιτυχώς το C2, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις εντυπώσεις της από το ταξίδι της στη Ρωσία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέα Γενιά".

Η απονομή των πιστοποιητικών της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του Κρατικού Πανεπιστημίου του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU) θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου του 2019. Μπορείτε να παραλάβετε το πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση σας καθημερινά (10:00 - 16:00), εκτός Σαββατοκύριακου.

Οι κρατικές εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, οι οποίες διεξάγονται από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα με τη συμμετοχή των εξεταστών από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU), είναι οι εξετάσεις από την ανεξάρτητη αρχή, που πιστοποιούν την ποιότητα της εκπαίδευσης και αποτελούν ένα πλεονέκτημα για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποτελεί εξουσιοδοτημένο όργανο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 06.12.2001.

Οι χειμερινές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2020 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για τη συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται δεκτές στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 3180 IMG 3201

IMG 3215 IMG 3190

IMG 3228 IMG 3238

IMG 3226 IMG 3232

IMG 3242

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ στο Facebook.

Read 586 times Last modified on Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 21:39

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: