Το ΡΠΕΚ στην Αθήνα θα γίνει και πάλι μέρος διεξαγωγής της Διεθνούς εκπαιδευτικής εκδήλωσης “Geographical Dictation” Featured

Rate this item
(2 votes)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στη Διεθνή εκπαιδευτική εκδήλωση “Geographical Dictation” την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 12:00.

Συγκέντρωση και εγγραφή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου και ώρα 11:30.

Η δράση διεξάγεται στη ρωσική γλώσσα προκειμένου να διαδοθεί η γεωγραφική γνώση και να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για τη γεωγραφία.

Διοργανωτής της εκδήλωσης "Geographical Dictation: Τεστ γεωγραφικών γνώσεων" είναι ο Ρωσικός Γεωγραφικός Σύλλογος (РГО).

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκπαιδευτική εκδήλωση έχουν οι Ρώσοι πολίτες και οι πολίτες άλλων ξένων χωρών, που γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εκπαίδευση, την κοινωνική θέση, την υπηκοότητα και τη θρησκεία.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης ή εκ των προτέρων, αποστέλλοντας αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης Geographical Dictation στην Αθήνα: Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι 15231 (στ. μετρό "Χολαργός"), τηλ.: 210 677 8389.

Οι θεματικές ενότητες της εκπαιδευτικής δράσης πρέπει να εκτελούνται από τους συμμετέχοντες, χωρίς εξωτερική βοήθεια και χρήση των εξωτερικών πηγών πληροφοριών!

Μια από τις αρχές της δράσης είναι η ανωνυμία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν άλλο όνομα ή ψευδώνυμο, κι όχι το πραγματικό τους όνομα.

Τα θέματα του Geographical Dictation ετοιμάζονται από μια ομάδα συγγραφέων, η σύνθεση της οποίας συγκροτείται από την Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους ειδικευμένων εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων, καθώς και εξειδικευμένων οργανισμών με εμπειρία στην ανάπτυξη πνευματικών παιχνιδιών. Ο έλεγχος των γραπτών πραγματοποιείται επίσης από ειδικούς στον τομέα της γεωγραφίας.

Τεστ γεωγραφικών γνώσεων αποτελείται από δύο μέρη των 15 ερωτήσεων, τα οποία ποικίλουν σε βαθμό δυσκολίας. Τα ερωτήματα αναπτύσσονται σύμφωνα με το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεωγραφίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την αξιολόγηση των δύο τμημάτων του τεστ εφαρμόζεται μια κλίμακα 100 βαθμών. Ο κάθε συμμετέχων της εκπαιδευτικής δράσης θα λάβει δύο αποτελέσματα.

Η συμμετοχή στο τεστ γεωγραφικών γνώσεων είναι δωρεάν.

Κάθε συμμετέχων θα έχει στη διάθεσή του το απαραίτητο υλικό για τη συμμετοχή στο τεστ (λευκό χαρτί και έγγραφο με τις ερωτήσεις). Θα υπάρξει δυνατότητα ελέγχου και παραλαβής των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα εκπαιδευτικής δράσης (https://dictant.rgo.ru/) με την προϋπόθεση της φύλαξης του ατομικού αριθμού αναγνώρισης, ο οποίος παρέχεται σε κάθε συμμετέχοντα την ημέρα της διεξαγωγής του τεστ.

Η συνολική διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδήλωσης είναι 1 ώρα.

Κατεβάστε το αρχείο – όροι και προϋποθέσεις του τεστ γεωγραφικών γνώσεων “Geographical Dictation” – πατώντας ΕΔΩ.

Το ΡΠΕΚ καλεί τους συλλόγους των συμπατριωτών και τα ρωσικά σχολεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας να συμμετάσχουν στη δράση και να καταχωρήσουν τις τοποθεσίες τους στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής δράσης https://dictant.rgo.ru/ το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019.

Για τους διοργανωτές του τεστ γεωγραφικών γνώσεων, υπάρχει επίσης δυνατότητα διεξαγωγής του “Geographical Dictation” και στην αγγλική γλώσσα.

Σχετικά με το πώς πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδήλωση Geographical Dictation στην Αθήνα το 2018, διαβάστε ΕΔΩ.

GD 2019

Read 755 times Last modified on Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 14:07

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: