Οι λάτρεις της γεωγραφίας έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική εκδήλωση "Τεστ γεωγραφικών γνώσεων" Featured

Rate this item
(1 Vote)

Στις 27 Οκτωβρίου, οι λάτρεις της γεωγραφίας συγκεντρώθηκαν στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη Διεθνή εκπαιδευτική δράση "Τεστ γεωγραφικών γνώσεων".

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία, ενδιαφέροντα γεγονότα γεωγραφικών ανακαλύψεων, ιστορίας και γεωγραφίας της Ρωσίας, τα οποία προετοίμασαν οι διοργανωτές της δράσης και παρουσίασαν διάσημοι ηθοποιοί, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και γνωστά δημόσια πρόσωπα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή "προθέρμανση" - ένα κουίζ σχετικά με τη γεωγραφία και την ιστορία των γεωγραφικών ανακαλύψεων. Για κάθε σωστή απάντηση, οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα, βιβλία από το ΡΠΕΚ – "Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας" – σειρά περιηγητικών διαδρομών, για την περιοχή της λίμνης της Καρελίας και τα κτήματα της ρωσικής πρωτεύουσας της Μόσχας. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και άκουσαν το τηλεοπτικό μήνυμα των κοσμοναυτών του Roscosmos Alexey Ovchinin και Oleg Skrypochka, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – που βρίσκεται επί του παρόντος σε τροχιά, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στη Διεθνή εκπαιδευτική δράση.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο εμπνευστής και διοργανωτής της δράσης ήταν η Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία Ρωσίας (РГО), η οποία ενώνει όσους ενδιαφέρονται για τη γεωγραφία, την οικολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το 2019, στη Διεθνή δράση εντάχθηκε και η βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδήλωση "Τεστ γεωγραφικών γνώσεων" στο χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού "Το Κλειδί".

Στην Αθήνα στην εκπαιδευτική εκδήλωση "Τεστ γεωγραφικών γνώσεων" έλαβαν μέρος οι ρώσοι συμπατριώτες, καθώς και οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών του έργου, περισσότεροι από 900 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτό. Το 2018, η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε σε 97 χώρες του κόσμου. Οι "ηγέτες" στον αριθμό των σημείων διεξαγωγής της δράσης στο εξωτερικό ήταν η Λευκορωσία και η Κίνα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν την έκθεση φωτογραφίας του Κρατικού Μουσείου – Δρυμού "Ταρχάνι" και να απολαύσουν τα πανέμορφα τοπία του μουσείου σε διαφορετικές εποχές.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ στο Facebook.

Read 1023 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: