Οι νέοι συμπατριώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα "Θεατρική Πετρούπολη 2019" Featured

Rate this item
(1 Vote)

Στην Αγία Πετρούπολη ολοκληρώθηκε το ετήσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θεατρική Πετρούπολη 2019", στο οποίο συμμετείχαν 65 νέοι συμπατριώτες από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα αυτή τη χρονιά εκπροσωπήθηκε από την Σοφία Πουρπουτίδη και την Αναστασία Μελίδη, μαθήτριες του θεατρικού εργαστήρι του Ρωσικού σχολείου "Χαρούμενες Νότες" στην Αθήνα, καθώς και από την Κωνσταντίνα Δρακίδου από το θεατρικό στούντιο "Matryoshka" Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας και της Αγίας Πετρούπολης, οι νέοι συμπατριώτες παρακολούθησαν master classes, μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού και εικαστικών τεχνών. Για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά μαθήματα για τη βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων στον τομέα των θεμάτων που σχετίζονται με τη θεατρική τέχνη στην εργασία με παιδιά και εφήβους.

Για όλους τους συμμετέχοντες, οι διοργανωτές του προγράμματος, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης, προετοίμασαν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με εκδρομές σε μουσεία και θέατρα της Βόρειας πρωτεύουσας της Ρωσίας, συναντήσεις με ηθοποιούς των θεάτρων της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης Ε. Γριγκόριεφ, η θεατρική τέχνη έχει μεγάλη σημασία για το εκπαιδευτικό έργο: "Μέσω θεατρικών παραγωγών που βασίζονται στα έργα των Ρώσων συγγραφέων, οι θεατές σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν τα καλύτερα παραδείγματα του πολιτισμού μας. Χάρη στις θεατρικές παραστάσεις στη ρωσική γλώσσα, διατηρείται το ενδιαφέρον για την εκμάθηση και τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας. Γι’ αυτό το λόγο, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης, σε συστηματική βάση διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αγία Πετρούπολη και master classes για τους καλλιτέχνες ρωσικών θεάτρων στο εξωτερικό".

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος στη σκηνή του Οίκου της Παιδικής Δημιουργικότητας "Φοντάνκα 32" πραγματοποιήθηκε η τελική παράσταση όλων των συμμετεχόντων, στην οποία παρουσιάστηκαν θεατρικά αποσπάσματα, βασισμένα στους μύθους του Ιβάν Κριλόφ και στην ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ "Ο Μικρός Πρίγκιπας".

Το αποτέλεσμα των διαδραστικών μαθημάτων για τους εκπαιδευτικούς ήταν η παραγωγή του "Ου Λουκομόρια" του Α. Πούσκιν, που προετοιμάστηκε με οπτικο-πλαστική εκπαίδευση με την χρήση των αυτοσχέδιων υλικών. Τα έργα των παιδιών και των εκπαιδευτικών αποδείχτηκαν η καλύτερη απόδειξη, ότι όλοι οι συμμετέχοντες τα έβγαλαν πέρα με ένα περίπλοκο και γεμάτο δράση πρόγραμμα.

Ο κ. Μαξίμ Μιχάιλοφ, επιστημονικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος "Θεατρική Πετρούπολη", απευθύνθηκε στους συμπατριώτες: "Θα ήθελα ο καθένας από εσάς, τους νέους εκπροσώπους της ρωσόφωνης διασποράς του εξωτερικού να πάρει μαζί του τις γνώσεις και την εμπειρία, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στην Αγία Πετρούπολη. Ελπίζω να αποκτήσατε θετικά συναισθήματα και δημιουργική έμπνευση για νέα επιτεύγματα!"

Οι εκπρόσωποι αντιπροσωπειών από δεκαεπτά χώρες (Αρμενία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καζακστάν, Κύπρος, Λεττονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ουκρανία, Φινλανδία, Γαλλία και Εσθονία) ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και σημείωσαν πόσο σημαντική κατά την άποψη τους είναι η υλοποίηση τέτοιων έργων για την ενοποίηση του ρωσικού κόσμου στο εξωτερικό.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δωράκια - κιάλια θεάτρου και βιβλία – από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.

1 

IMG 2270 IMG 2265 

IMG 2263

IMG 2260 IMG 2237 

IMG 2243

Read 1007 times Last modified on Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 12:20

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: