Ξεκίνησε το έργο της Εξελεγκτικής Επιτροπής στο ΡΠΕΚ Featured

Rate this item
(1 Vote)

Την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα ξεκίνησε το έργο της η Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε τις πρώτες συνεντεύξεις με τους υποψήφιους απονομής υποτροφιών για δωρεάν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια (ΑΕΙ) της Ρωσίας για ξένους υπηκόους για ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Στην επιτροπή συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρωσίας και του Ροσσοτρούντνιτσεστβο, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, του Συλλόγου Απόφοιτων Σοβιετικών και Ρώσικων ΑΕΙ καθώς και οι εκπρόσωποι των κύριων ελληνικών ΑΕΙ (Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις συνεντεύξεις, έδειξαν υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και μίλησαν για το ενδιαφέρον τους να σπουδάσουν στη Ρωσία στις επιλεγμένες κατευθύνσεις (Μεταπτυχιακές σπουδές: φιλοξενία, διεθνείς σχέσεις; Προπτυχιακές σπουδές: εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση, γλωσσολογία, μουσική τέχνη; Προπτυχιακές σπουδές (ειδίκευση): ιατρική; Πρακτική άσκηση: θεατρική τέχνη).

Τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι ο βαθμός απολυτηρίου (για τις προπτυχιακές σπουδές) ή βαθμός πτυχίου (για τις μεταπτυχιακές σπουδές), γνώση ρωσικής γλώσσας και το αποτέλεσμα της συνέντευξης.

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα) είναι ο μοναδικός φορέας που εκτελεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή υποψηφίων για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας με τα έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι δόθηκε παράταση για την υποβολή των εγγράφων (σε έντυπη μορφή) στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθηνά μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2020. Επίσης, είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική προεγγραφή αποκλειστικά στη σελίδα EDU.RS.GOV.RU.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για τις υποτροφίες για σπουδές στα ΑΕΙ της Ρωσίας!

Μπορείτε να δείτε τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στη σελίδα μας στο Facebook.

Read 292 times Last modified on Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 13:28

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: