Χριστουγεννιάτικες συναντήσεις για τους μαθητές της ρωσικής γλώσσας πραγματοποιήθηκαν στο ΡΠΕΚ Featured

Rate this item
(2 votes)

Στις 27 Ιανουαρίου 2017 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια μουσική και θεματική βραδιά υπό τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικες Συναντήσεις». Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι μαθητές της ρωσικής γλώσσας του ΡΠΕΚ και οι Ρωσόφωνοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του επίσημος αντιπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Νίκος Σταμάτης. 

Οι καθηγητές της ρωσικής γλώσσας του ΡΠΕΚ προετοίμασαν για το κοινό μια ηλεκτρονική παρουσίαση με θέμα «Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα έθιμα των λαών της Ρωσίας». Η παρουσίαση έκανε μεγάλη εντύπωση στους παρευρισκόμενους. Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις των χειμερινών εορτών του ρωσικού πολυεθνικού κράτους. Μια ευχάριστη έκπληξη τους προκάλεσε το γεγονός, ότι ο κάθε λαός της Ρωσίας έχει τον δικό του Αϊ Βασίλη με την δική του παραδοσιακή φορεσιά. 

Το χορευτικό συγκρότημα του Ρωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπεριόσκα», υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή, Ελένα Τσερεπάνοβα και υπό την ηγεσία της προέδρου συλλόγου, Ζαρα Ιγίσεβα, ξεσήκωσε το κοινό με τους γνωστούς ρωσικούς χορούς «Σνεγκούροτσκα», «Καλώς ήρθατε στη Ρωσία» και «Καλίνκα». Οι χοροί των κοριτσιών «μάγεψαν» τους παρευρισκόμενους και σίγουρα όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό τα λαμπερά και τα εντυπωσιακά παραδοσιακά φορέματα. Και η συνέχεια του εορταστικού προγράμματος ήταν πλούσια και πολύ ενδιαφέρον. 

Το κοινό απόλαυσε την καταπληκτική εκτέλεση στο πιάνο του Ευγένιου Ντερεβένετς – Prelude №5 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, καθώς και την παραμυθένια ερμηνεία της Άννα-Ελεονώρα Ριβιέρα (σοπράνο) - Άρια από την οπερέτα “Giuditta” και "Αρχαίες μινιατούρες".

Η Μαρίνα Νικολαίδου (σοπράνο) σαγήνεψε το κοινό με την εκτέλεση του ρομάντσου «Οι κερασιές θ' ανθίσουν και φέτος» και ο Ιγκόρ Τόικιν (τενόρος) για άλλη μια φορά απέδειξε την μαγευτική δύναμη του ρωσικού τραγουδιού. Η Γκαλίνα Χρινκό (σοπράνο) ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα γνωστά μουσικά τραγούδια: «Μόσχα με τους Χρυσούς Τρούλους» και «Το μαντίλι του Ορενμπούργκ». Άλλη μια καταπληκτική και δυναμική ερμηνεία, που απόλαυσε το κοινό ήταν της Ελένης Ουσμάνοβα (σοπράνο), η οποία τραγούδησε το γνωστό ρωσικό τραγούδι «Που είσαι αγάπη μου;» και το τσιγγάνικο τραγούδι, το οποίο η Ε. Ουσμάνοβα εκτέλεσε σε ντουέτο με τον Ιγκόρ Τόικιν (τενόρος).

Όλα τα μουσικά έργα του εορταστικού προγράμματος συνόδευε η γνωστή πιανίστρια, Ιρίνα Κνιάζεβα.

Οι προσκεκλημένοι έμαθαν πολλά για τη Ρωσία, τη ρωσική κουλτούρα, το ρωσικό λαό και την πλούσια κληρονομιά της χώρας, να «ενωθούν» με τα οποία τους βοηθάει η γνώση της ρωσικής γλώσσας. Επίσης, οι μαθητές της ρωσικής γλώσσας τραγούδησαν με τη συνοδεία της δασκάλας φωνητικής και των ρωσικών του ΡΠΕΚ, Ελένα Ουσμάνοβα.

Στο τέλος της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις λιχουδιές και τα εδέσματα της ρωσικής παραδοσιακής κουζίνας.


DSC 0765 DSC 0757

DSC 0743 DSC 0747

DSC 0771 DSC 0778

DSC 0780

DSC 0791 DSC 0800

DSC 0796  DSC 0813

DSC 0802

DSC 0844  DSC 0876

DSC 0941 DSC 0944

DSC 0937


Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2925 times Last modified on Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 19:22

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: