Η ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ελλάδας συνεχάρη τους Ρώσους στρατιωτικούς με την επαγγελματική γιορτή τους Featured

Rate this item
(1 Vote)

Στις 28 Φεβρουαρίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα του Προστάτη της Πατρίδας. Τη γιορτή χαιρέτησε ο Στρατιωτικός - Ναυτικός - Αεροπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας, Συνταγματάρχης Σεργκέι Ντεμιάνοφ. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα παραδείγματα της στρατιωτικής αδελφοσύνης μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Από την ελληνική πλευρά, τη γιορτή χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας Ελλάδας, Διευθυντής Ορχήστρας, Αντιστράτηγος Πολυχρόνης Μιχαλάκης. Ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε, ότι οι σχέσεις φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των εθνών μας βασίζονται σε ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, στη κοινή πολιτιστική κληρονομιά και αιώνες συνεργασίας».

Το επίσημο μέρος της βραδιάς συμπεριλάμβανε και τη σύνοψη του διαγωνισμού των παιδικών ζωγραφιών με θέμα «Επάγγελμα – Προστάτης της Πατρίδας!». Η Μαρίνα Ποπόβα, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ρωσικών σχολείων της Ελλάδας, εκ μέρους των διοργανωτών του διαγωνισμού, βράβευσε τους νικητές των διάφορων ηλικιακών κατηγοριών με διπλώματα και βραβεία.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η καταπληκτική εμφάνιση της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ελλάδας. Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους της Ρωσίας και της Ελλάδας. Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε πολύ γνωστές ρωσικές συνθέσεις, όπως "Μόσχα", "Πόλιουσσκο - πόλε", "Γερανοί", "Οι Νύχτες της Μόσχας", ρωσικό λαϊκό τραγούδι "Καλίνκα", καθώς και μια σειρά από γνωστές ελληνικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, όπως "Ζορμπάς", "Η γειτονιά των αγγέλων", "Έχω μια αγάπη όλη δική μου" και άλλες.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος) και η Ευδωκία Μωισίδου (σοπράνο). Τη βραδιά παρουσίασαν η Μαρίνα Χριστίνα Παλαιολόγου και η Λίλια Γκοντσαρούκ.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Τουρισμού Ελλάδας, του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων, των συλλόγων, οι συγγενείς των βετεράνων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β' Παγκόσμιου Πολέμου), η ελληνική νεολαία και οι συμπατριώτες μας.


DSC 0445  DSC 0470

DSC 0383  DSC 0396

DSC 0411  DSC 0423

DSC 0460  DSC 0458

DSC 0495  DSC 0532

DSC 0540  DSC 0553

DSC 0573

DSC 0580

DSC 0618  DSC 0610

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Read 2943 times

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ONLINE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

litres

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: